Cursuri suspendate la o școală unde a fost descoperit un caz de meningită

Cursuri suspendate la o școală unde a fost descoperit un caz de meningită

Cursurile au fost suspendate, luni, pentru trei zile, la o şcoală din Suceava, după ce un copil de 9 ani a fost diagnosticat cu meningită. Decizia a fost luată de consiliul de administraţie al şcolii, pentru dezinfectarea sălii de clasă unde învaţă elevul, transmite corespondentul MEDIAFAX. Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că băieţelul, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat cu o formă uşoară de meningită, în contextul virozelor care au luat amploare în ultima perioadă.

„În contextal virozelor care au tot luat amploare, s-a înregistrat şi acest caz de meningită. Este vorba de un băiat de 9 ani, a suferit o formă uşoară de meningită. El a fost internat din 18 ianuarie. Provine dintr-o familie în care şi părinţii şi un alt copil au viroză. Au febră, tuse, strănut, cefalee. I s-a făcut puncţie şi în urma analizelor i s-a pus diagnosticul de meningită, dar este o formă uşoară”, a declarat directorul DSP Suceava.

DSP a recomandat şcolii în care învaţă băiatul să fie făcut un triaj zilnic şi, în plus, să fie făcută dezinfecţia sălii. La rândul său, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, a precizat că s-a decis suspendarea cursurilor timp de trei zile, în sala în care învaţă copilul.
 „La indicaţiile DSP, consiliul de administraţie al şcolii a decis să suspende cursurile pentru clasa respectivă, în zilele de luni, marţi şi miercuri, pentru a fi făcută dezinfecţia sălii . Orele vor fi apoi recuperate. Decât să punem elevii în pericol, este mai bine aşa”, a precizat Lazăr. Copilul învaţă la Şcoala numărul 8 din Suceava, fiind în clasa a treia.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top