O bătrână de 88 de ani din Iași a băut lichid de parbriz, din greșeală. Starea este critică

O bătrână de 88 de ani din Iași a băut lichid de parbriz, din greșeală. Starea este critică

O femeie, în vârstă de 88 de ani, a fost adusă la Spitalul "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi, după ce a băut din greşeală lichid de parbriz. Starea femeii este stabilă, dar au apărut unele complicații, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. 


urtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Ionuţ Nistor, a declarat că femeia a găsit prin gospodărie o sticlă şi a băut din ea fără să îşi dea seama că a băut lichid de parbriz. Ulterior, bătrâna a fost găsită de familie şi a fost adusă iniţial la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Sf. Spiridon. „La examenul toxicologic s-a confirmat intoxicaţia cu metanol. Starea femeii este relativ bună. A fost adusă repede la spital, iar cantitatea nu a fost foarte mare. Cu toate acestea, pacienta a făcut insuficienţă renală acută, fenomene oftalmologice oculare din cauza metanolului. Sperăm să existe o recuperare, însă în continuare există riscuri în ceea ce priveşte viaţa ei”, a declarat Ionuţ Nistor, pentru Agerpres. 
Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Ionuţ Nistor, a declarat că femeia a găsit prin gospodărie o sticlă şi a băut din ea fără să îşi dea seama că a băut lichid de parbriz. Ulterior, bătrâna a fost găsită de familie şi a fost adusă iniţial la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Sf. Spiridon. „La examenul toxicologic s-a confirmat intoxicaţia cu metanol. Starea femeii este relativ bună. A fost adusă repede la spital, iar cantitatea nu a fost foarte mare. Cu toate acestea, pacienta a făcut insuficienţă renală acută, fenomene oftalmologice oculare din cauza metanolului. Sperăm să existe o recuperare, însă în continuare există riscuri în ceea ce priveşte viaţa ei”, a declarat Ionuţ Nistor, pentru Agerpres. Conform medicului, anual aproximativ 60 de persoane ajung la spital după ce au băut din greşeală antigel sau lichid de parbriz. Anul trecut, la începutul lunii noiembrie, o tânără gravidă din Suceava a băut din greșeală antigel, crezând că este suc. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top