Vine primăvara la Spitalul Regional de Urgență? Ce a promis Sorina Pintea la Iași

Vine primăvara la Spitalul Regional de Urgență? Ce a promis Sorina Pintea la Iași

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a dat asigurări că cererea Iașului privind finanțarea Spitalului Regional de Urgență va fi depusă în perioada aprilie-mai. Declarația a fost făcută la Iași.

Indiferent dacă Clujul și Craiova vor finaliza sau nu studiile de fezabilitate până la termenul limită de predare a cererilor de finanțare, Iașul va merge mai departe. Și asta pentru că Iașul are deja realizat atât studiul de fezabilitate cât și studiul privind impactul de mediu.

Cererile de finanțare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie –aprilie e un interval de timp, nu aș putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanțare, dar pot să  vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iașiul în primă fază”, a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.

Finanțarea va fi însă una etapizată, astfel că până în 2021 nu se va turna nicio lopată de ciment la fundația spitalului.

„Vom utiliza banii alocați pentru actualul exercițiu financiar, pentru finalizarea procedurilor de achiziție, pentru pregătirea personalului. Sunt câteva etape care nu necesită construcție efectivă, aceste etape vor fi parcurse până în 2021 și finanțate din ceea ce putem atrage până atunci”, a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.

Lucrările pentru viitorul spital regional de urgență din Moldova sunt estimate la 400 de milioane de euro.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top