Decizie surprinzătoare: Guvernul condus de Pavel Filip demisionează. Plahotniuc renunță la putere (VIDEO)

Decizie surprinzătoare: Guvernul condus de Pavel Filip demisionează. Plahotniuc renunță la putere (VIDEO)

Partidul Democrat din Republica Moldova, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a decis să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM - PSRM și condus de Maia Sandu. Reprezentanții Partidului Democrat au anunțat vineri seară retragerea de la guvernare prin demisia miniștrilor Cabinetului condus de Pavel Filip, anunță Unimedia.

În urma ședinței de vineri a Consiliului Politic Național al Partidului Democrat din Moldova (PDM), vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând de astăzi întregul cabinet de miniștri condus de Pavel Filip Filip va demisiona.

„S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea soluțiilor legate de soluționarea crizei politice, constituționale și instituționale. Avem soluții juridice pentru ca binomul PSRM - ACUM să poată prelua guvernarea legal, să iasă din ilegalitatea în care se află acum. Având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare și de a debloca țara, dar în același timp de a debloca țara din criză, PDM a decis retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului. Aceasta este singura modalitate legală prin care se poate face acets lucru”, a declarat Vladimir Cebotari de la tribuna democraților.

Agora.md. scria vineri, citând publicația rusă Kommersant, că Partidul Democrat din Moldova ar urma să anunțe deblocarea instituțiilor de stat. Ziarul rus afirma că situația s-a schimbat după ce ambasadorul SUA în Republica Moldova a mers astăzi la sediul PDM, unde s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc. Diplomatul ar fi stat acolo doar 15 minute.

În fața mai multor instituții de stat din Chișinău se află în continuare corturi și grupuri de persoane.

 

Sursa: Hotnews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top