Zona Crepusculară: a dispărut puiul de urs care a atacat un jandarm în Suceava și care a fost ciuruit cu două încărcătoare de pistol

Zona Crepusculară: a dispărut puiul de urs care a atacat un jandarm în Suceava și care a fost ciuruit cu două încărcătoare de pistol

Puiul de urs împușcat de 12 ori, sâmbătă seară, la Broșteni, după ce ar fi atacat un jandarm, a dispărut fără urmă de la locul incidentului.

Misterul se adâncește în cazul puiului de urs care a fost împușcat după ce ar fi atacat un jandarm, sâmbătă seară, într-o pădure din Broșteni, județul Suceava. Conform Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Suceava, sâmbătă, în jurul orei 21.50, doi jandarmi care se deplasau cu o mașină ar coborât la marginea unei păduri și ar fi fost atacați de un urs. Unul dintre jandarmi ar fi fost zgâriat și mușcat în zona umărului și unui picior. Colegul de patrulă a tras 12 focuri de armă cu pistolul Carpați din dotare, epuizând două încărcătoare. Jandarmul rănit a fost transportat la Spitalul Județean Suceava.

Deși IJJ Suceava a susținut că este vorba de un urs de talie mare, Realitatea.net a publicat fotografii cu animalul sălbatic împușcat din care rezultă că de fapt era vorba de un pui. Autenticitatea fotografiilor a fost confirmată de surse apropiate anchetei. Într-una dintre fotografii se poate observa că ursul se afla lângă o autospecială a Jandarmeriei.

Declarații contradictorii privind dispariția puiului de urs

Purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, Bogdan Cornaci, a declarat presei, duminică dimineață, că cercetarea la fața locului a fost făcută de criminaliștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava. În schimb, purtătorul de cuvânt al IPJ, Ionuț Epureanu, a afirmat că puiul de urs nu mai era acolo în momentul în care criminaliștii au ajuns la locul incidentului.

Inspectoratului de Jandarmi Suceava nu a reușit să ofere nicio explicație privind dispariția puiului de urs care a fost împușcat de 12 ori. Reprezentanții IJJ Suceava nu au reușit să explice nici care a fost factorul declanșator care a provocat presupusul atac al puiului de urs față de jandarmul montan.

Tot duminică, deși șeful Gărzii Forestiere, Mihai Gășpărel, a recunoscut pentru presa locală că a fost vorba de un urs de talie mică, șeful Direcției Silvice, Sorin Ciobanu, a insistat că de fapt ar fi vorba de un urs de două sute de kilograme.

Parchetul Militar Iași a deschis un dosar penal privind uzul de armă și vătămarea corporală a jandarmului, iar polițiștii fac cercetări privind infracțiunea de braconaj cu privire la dispariția ursului.

 

Sursa: Realitatea.net


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top