Miercuri, 23 05 2018
Conjuraţia lichelelor

Conjuraţia lichelelor

Andrei e it-ist. Şi-a cumpărat teren în Aroneanu şi visa să-şi facă o casă. Ca mulţi alţi tineri, ar vrea să scape de tirania chiriei din oraş. După Revelion, mi-a spus că sondează serios posibilităţile de a a se muta în străinătate, alături de micuţa sa familie.

 

- O să fie groasă. Vezi ce face PSD?

„Uff, iar s-a îndopat cu texte de Tapalagă, Liviu Avram sau Mircea Marian”, mi-am spus în barbă.

 

Înainte de sărbători, văzusem că cei trei începuseră să propovăduiască prăpădul. În general, îmi plac textele lor.

 

Argumentează bine, doar că uneori am senzaţia că exagerează având tendinţa de a prezuma cu rea-credinţă orice gravitează în jurul PSD.

- PSD a mai fost la guvernare. Ţi-a fost fundamental rău cu Ponta şi palpabil de bine cu Cioloş?

 

De la Crăciun şi până ieri, nu m-am uitat şi nu am citit vreun material despre politică. Curele de ştiri au darul de a te imuniza la propagandă. Te ajută să scapi de paraziţi atunci când reîncepi să le digeri.

 

Pur şi simplu nu-mi vine să cred câte s-au întâmplat în două săptămâni.

 

Un inculpat a şters-o din România criticându-şi procurorul. Un fost preşedinte de ţară, cu familia la zdup sau pe cale să ajungă acolo, se chinuie să arunce în aer ceea ce el însuşi a creat. Avocatul Poporului se dovedeşte a fi Avocatul Infractorului. Condamnat definitiv într-un dosar şi în curs de judecare în altul, Liviu Dragnea nu conduce o gaşcă, o firmă, un judeţ, un minister, ci România. Nicolicea, în rol de coadă de topor, coace scenarii pentru suspendarea preşedintelui în cazul în care cel din urmă nu va dansa pe muzica pusă. Subit, prioritatea României este o lege a graţierii. Voiculescu, Vântu sau Hrebenciuc au nevoie de libertate. Antena 3 şi România TV sunt în delir.

 

Ofensive pentru a pune botniţă Justiţiei au mai fost. Totuşi, cred că niciuna nu a fost atât de meticulos pregătită ca cea de acum. Cel mai îngrijorător lucru mi se pare mituirea în masă a populaţiei. Vă creştem salariile, voi să întoarceţi capul!

 

Uitasem cât de toxică poate fi clasa politică. Că Laura Codruţa Kovesi a plagiat, dar doar puţin, că Iohannis e deseori neinspirat, nici nu mai contează în raport cu amploarea conjuraţiei lichelelor din politică.

 

Andrei are dreptate. Şi Tapalagă, şi Mircea Marian. Şi Liviu Avram. O să fie groasă, dar nu plecatul în străinătate e soluţia. E mai uşor să ieşi în stradă.

Citeste si...
Nota
(5 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Clipul zilei

Go to top