Luni, 21 01 2019
Cleptocraţia izbăveşte România

Cleptocraţia izbăveşte România

Nu vi se pare anapoda să mergeţi la un tâlhar şi să-i cereţi să vă facă dreptate pentru că alt şuţ v-a buzunărit? Nu e de-a dreptul nefiresc când nu doar un cetăţean onest, ci zeci, sute de mii de oameni aşteaptă dreptate din partea unui pungaş intelectual?

 

Nu vi se pare ridicol, frustrant, umilitor, greţos, insultător, grotesc, sinistru, ruşinos, straniu sau revoltător ca un individ de teapa lui Florin Iordache să fie nu doar un funcţionăraş în aparatul de stat, ci însuşi ministrul Justiţiei? El este omul de la care o parte însemnată a populaţiei, încă neatinsă de flagelul corupţiei, aşteaptă dreptate. El este omul care, sub aparenţa de funcţionar serios, cu limbă de lemn, a organizat ceea ce numeşte dezbatere publică pe tema graţierii şi a modificării codului penal.

 

Pentru cine a uitat, fix înainte de izbucnirea protestelor, România Liberă a dezvăluit că Florin Iordache este autorul unui plagiat grosolan. Pentru teza de doctorat, luat la o instituţie privată din Republica Moldova, nu doar că s-a inspirat însuşindu-şi ideile altora, ci a copiat pasaje întregi din diferite comunicate de presă, programul de aderare la Uniunea Europeană, articole din diferite ziare şi un interviu pe care fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a acordat în anul 2007.

 

Zău  aşa, de la Florin Iordache aşteaptă strada competenţă şi deschidere pentru modificări legislative oneste? La fel ca furturile de bunuri materiale, plagiatele au diferite grade de complexitate. Investigația celor de la România Liberă arată că ministrul Justiției a plagiat în mod grobian, fără pic de finețe. La fel ca un borfaş care, în loc să-ți desprindă cercelul cu măiestrie, ți-l smulge cu jumătate din ureche.

 

Nu am dubii, pentru Liviu Dragnea, miza este libertatea personală. Cu ajutorul sinistrelor instrumente media deținute de Ghiță şi Voiculescu, a reuşit să-i alunge pe tehnocrați pentru a pune în locul lor cleptocrați. Aşa că, dacă are cum, odată cu sine va încerca să-i scape şi pe Voiculescu, Mazăre, Hrebenciuc sau alți borfaşi din puşcării. Oricât de mulți oameni ar ieşi în stradă, nu cred că-i pasă. Dacă e nevoie să dea foc țării pentru ca el să scape, nu va ezita s-o facă. Dacă trebuie să arunce cu bani în cei nevoiaşi, pentru a-i ostiliza față de România protestatară, o va face. Important e ca el să scape, nu contează dacă România alunecă spre haos.

 

Cred că salvarea poate veni, în mod paradoxal, tot de la PSD. Dacă protestele se vor înteți şi va exista cel mai mic risc ca PSD să piardă guvernarea, vor apărea voci împotriva lui Dragnea. Mihai Chirica, primarul Iaşului, a dat deja primul semnal de împotrivire.

 

Nu toți pesediştii sunt puşcăriabili. PSD a obținut rezultate bune şi în trecut, când Dragnea încă nu avea sânge albastru, de baron.

 

Era să uit. O dezbatere serioasă poate fi făcută doar cu oameni serioşi. Cu Florin Iordache doar mutilăm decența.

 

Citeste si...
Nota
(3 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Januarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Clipul zilei

Go to top