Luni, 20 08 2018
Membru al clanului Tănase, încarcerat în Penitenciarul Iași

Membru al clanului Tănase, încarcerat în Penitenciarul Iași

Poliţiştii ieşeni au preluat de pe Aeroportul Iaşi un bărbat, urmărit naţional şi internaţional, condamnat de Tribunalul Iaşi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional organizat. Este vorba despre Robert Tănase, fost Amarișcă, membru al clanului interlop Tănase, care a dispărut din țară în timp ce era cercetat în dosar.

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au depistat şi predat autorităților competente un cetățean român, pe numele căruia era emis un mandat de executare a nouă ani de inchisoare, emis de Tribunalul Iași, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori și aderarea sau sprijinirea unui grup infracțional organizat.

 

„În data de 08 mai a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca pasager din direcția Londra, cetățeanul român   Robert A., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza județului Iași.

 

La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele acestuia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Bărbatul a fost condamnat de către Tribunalul Iași la executarea unei pedepse de noua ani de inchisoare pentru săvârşirea de infracţiunilor de trafic de minori și aderarea sau sprijinirea unui grup infracțional organizat”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

 

Robert Tănase, fost Amarișcă, a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Iași, în vederea luării măsurilor ce se impun.

 

„La data de 8 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au preluat de pe Aeroportul Internaţional Iaşi  un bărbat, de 33 ani, din municipiul Iaşi, care se sustrăgea executării pedepsei de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional organizat.

 

În fapt s-a reţinut că, împreună cu alţi 5 bărbaţi, a constituit un grup infracţional organizat, care a funcţionat în perioada 2001-2006, în care fiecare membru avea roluri distincte, precis determinate în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi de persoane”, se arată în comunicatul IPJ Iași.

 

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii ieşeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi, în vederea executării pedepsei.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top