Miercuri, 22 05 2019
Un sindrom provincial: nu adevărul e incomod, ci presa e duşmănoasă

Un sindrom provincial: nu adevărul e incomod, ci presa e duşmănoasă

Incursiunile REPORTER DE IAŞI în adăpostul din Poitiers l-au scos din birou şi pe Avocatul Poporului. Carla Cozma a plecat de-acolo îngrozită. „Nu-mi imaginam", „şocant", „inuman" - sunt cuvintele ei .

 

Exact ce surprinsesem în cuvinte şi imagini: ceea ce şochează în acel Centru e lipsa de umanitate, situaţia aceea din viaţa când trebuie să fii om, dar nu poţi, transformându-te în brută. Acei asistaţi social sunt o povară pentru angajaţii Primăriei, dar un serviciu social nu se poate întoarce împotriva unor oameni pe care vrei să-i faci să dispară, schimbând total sensul misiunii caritabile: ajutorul devine pedeapsă, pacientul devine victimă, iar salvatorul îşi schimbă fața în torţionar. Un serviciu social ori îl faci, ori nu. Mai bine închizi totul şi-i laşi pe alţii.

 

Luminiţa Munteanu, directoarea DAC, n-a răspuns întrebărilor noastre pentru că ne consideră „presă duşmănoasă". Cel mai simplu este să deturnezi atenţia de la subiect spre autor. E o strategie utilizată pe scară largă în administraţie şi un sindrom provincial. Toate articolele sunt plătite de cineva. Niciun subiect nu este valabil. Nimic nu este adevărat, e un interes la mijloc. De ani de zile, ridicăm baricade împotriva adevărului, inventând duşmani ca să scăpăm de responsabilitate.

 

Luminiţa Munteanu se judecă de doi ani cu REPORTER DE IAŞI. Şi-a angajat o casă de avocatură foarte scumpă, pe care nu ştiu cu ce o plăteşte. Suntem încrezători, dar nelămuriţi: ce legătură are caracterul public al misiunii sale cu problemele sale personale? Confundă planurile. Accesul la informaţii publice este garantat. Totul a pornit de la refuzul de a da publicităţii lista furnizorilor de bunuri şi servicii într-un proiect european de 700.000 de euro. Nici astăzi nu ştim firmele, dar le vom afla. În loc să spună adevărul, Luminiţa Munteanu sapă tranşee şi se bate. Exact ca în cazul Centrului Mangeron, o catastrofă oficializată: nu adevărul e important, ci presa e duşmănoasă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top