Miercuri, 22 05 2019
Violeta Găburici: „Iașul, singurul centru universitar fără bazin olimpic de înot”

Violeta Găburici: „Iașul, singurul centru universitar fără bazin olimpic de înot”

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local, consilierul local PMP Violeta Găburici a atras atenția asupra faptului că Iașul a rămas singurul mare centru universitar din țară unde nu există un bazin olimpic de înot.

Au trecut 28 de ani de la demararea unei astfel de investiții în zona Grădinari, de către Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” (UTI), șantierul fiind în prezent o ruină. În plus, din cauza faptului că au trecut foarte mulţi ani de la solicitarea iniţială de clasificare ca şi bazin olimpic, investiţia nu mai întruneşte condiţiile necesare. Din această cauză şi pentru a nu se pierde cele 5,3 milioane de lei investite până în prezent, consilierul a solicitat ca bazinul să fie finalizat şi dat în folosinţă doar ca bazin de înot.

”În urma unor discuţii purtate cu părinţii care sunt nevoiţi să îşi ducă copiii care doresc să practice acest sport la Bacău sau la Piatra Neamţ, am solicitat primarului Mihai Chirica să precizeze stadiul preluării terenului și investiției de la UTI, demers care tărăgănează de câțiva ani. Din păcate, primarul a clarificat faptul că punerile în posesie succesive au diminuat considerabil terenul aferent investiției, iar în zonă nu va mai putea fi construit un bazin olimpic de înot. Chiar și așa, ieșenii au mare nevoie de un bazin de înot de mari dimensiuni, atât pentru efectele terapeutice ale acestui sport în ameliorarea unor afecțiuni, cât și pentru încurajarea unei vieți active, sănătoase”, a declarat consilierul local PMP Violeta Găburici.

Prin urmare, consilierul local va solicita executivului local soluţionarea problemelor din punct de vedere juridic şi va propune, la dezbaterea bugetului pentru anul 2018, un amendament prin care să se aloce suma de bani necesară pentru finalizarea actualului bazin de înot. ”Voi depune un amendament la bugetul local pentru anul 2018 pentru că un astfel de bazin este necesar pentru un oraş de calibrul Iaşului. Totodată, voi solicita Primăriei să identifice un teren care să se încadreze în noile cerinţe stabilite de organismele de profil”, a adăugat Violeta Găburici.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top