Luni, 17 12 2018
SFIDĂTOR: Bolobita a jucat "Bătuta” pe PUZ-ul Primăriei la cumătria lui Chirica

SFIDĂTOR: Bolobita a jucat "Bătuta” pe PUZ-ul Primăriei la cumătria lui Chirica

Dezvoltatorul imobiliar Cristinel Bolobiţă profită din plin de neglijenţa şi incompetenţa Primăriei Iaşi. Deşi păşcăneanul a primit aprobare pentru a ridica un bloc cu trei etaje în zona Nicolina, bannerele de la şantier, site-ul proiectului şi un agent de vânzări susţin că acolo va fi un imobil cu şase etaje. Schema îi aduce 500.000 de euro în plus. Pentru una dintre parcele Bolobiţă a plătit 310 euro/mp, Primăria i-a evaluat o alta, din vecinătate, pe care vrea s-o concesioneze, la 200 de euro/mp.Dezvoltatorul a şi împrejmuit terenul Primăriei, deşi licitaţia pentru concesionare va fi pe 15 ianuarie.

Uluitoare acrobaţii ale unui investitor în imobiliare, aflat în primul cerc de influenţă al primarului Mihai Chirica. Pe scurt, Cristinel Bolobiţă, milionar păşcănean, ridică în Nicolina un bloc de locuinţe a cărui înălţime a crescut cu trei etaje în trei luni.

Iniţial, potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), blocul urma să aibă trei etaje. Acum, departamentul de marketing al lui Bolobiţă vinde 24 de apartamente dispuse pe 6 niveluri, exceptând parterul şi demisolul care vor fi amenajate ca spaţii comerciale.

În plus, ca să rezolve problema parcărilor, Bolobiţă vrea să concesioneze 449 mp de la Primărie. Deşi licitaţia este programată pe 15 ianuarie, terenul a fost deja împrejmuit.

Despre Bolobiţă se ştie că este pe lista scurtă a investitorilor în imobiliare agreaţi de primarul Mihai Chirica. Oameni din anturajul primarului spun că pășcăneanul a fost, în noiembrie anul trecut, la petrecerea de botez a fiului cel mic al lui Chirica. Deși au fost 600 de oameni la eveniment, dintre care măcar o parte îl cunosc și spun că l-au văzut, Cristinel Bolobiță neagă: „Aş fi vrut eu, dar n-am fost. Nu sunt în relaţii atât de apropiate cu primarul”.

 

Joaca de-a înălţimea

În această afacere imobiliară, două sunt firele importante ale poveştii: regimul de înălţime al blocului, dar şi modalitatea şi preţul la care Bolobiţă vrea să concesioneze 449 mp de la Primărie.

Cronologic, Cristinel Bolobiţă, prin firma sa SC Auto Trans Com SRL, a cumpărat în 2016 două parcele de teren (602 mp şi 195 mp) în Nicolina la nr. 146, peste drum de LIDL.

Pe suprafaţa mare exista deja un PUZ eliberat în 2014, pe numele fostului proprietar, care prevedea că pe terenul respectiv se poate ridica o construcţie cu subsol, parter şi trei etaje (S+P+3E) la o înălţime maximă de 14 metri.

În septembrie 2017, Bolobiţă a obţinut pentru acest teren autorizaţie de construire pentru D+P+M+2E (demisol, parter, mezanin şi două etaje) la o înălţime de 12,22 metri la atic.

Ulterior, în decembrie 2017, adică după cumătria primarului, în actele depuse la Primărie pentru concesionarea unei parcele de teren învecinată, imobilul milionarului păşcănean figura în schiţe cu D+P+M+3E. Adică deja îi crescuse un etaj, fără ca transformarea să fie prevăzută în documentele de profil (autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism) postate de Primărie pe site-ul propriu.

 

Angajata l-a dat de gol

Între momentul obţinerii autorizaţiei de construire (septembrie) şi prezent, Bolobiţă a demarat lucrările. Pe pagina web de prezentare a proiectului se vorbeşte despre 24 de apartamente dispuse pe 6 etaje. Explicită a fost una dintre angajatele care se ocupă cu vânzarea apartamentelor. „Acum am ajuns cu construcţia la parter. Imobilul va avea în total 24 de apartamente, câte patru pe etaj. Va fi +6, cu parterul şi demisolul destinate spaţiilor comerciale”, a spus reprezentanta de vânzări.

Aceasta a mai afirmat că sunt doar apartamente cu una şi două camere, câteva fiind deja contractate. „La apartamentele cu o cameră avansul e de 50%, iar la cele cu două camere de 30%. Metrul pătrat la avans e 1.300 euro, iar la finalizare e 1.350 euro”, a precizat aceasta, adăugând că întregul proiect va fi terminat în octombrie anul acesta.
Cristinel Bolobiţă are propria variantă asupra regimului de înălţime al blocului la care lucrează. „Am auzit şi eu că aş face P+9. Nu ştiu de unde au ieşit discuţiile astea. În Nicolina ridic un bloc D+P+3E”, a explicat investitorul pentru REPORTER DE IAŞI.

Scamatorie de 500.000 euro

În acest caz, calculele sunt simple. Dacă Bolobiţă, aşa cum spune reprezentanta de vânzări, va ridica în final 6 etaje deasupra parterului faţă de trei permise de autorizaţia de construire înseamnă că va face în plus 12 apartamente.

Pe site-ul de prezentare sunt cinci tipuri de apartamente (două cu o cameră şi trei cu două camere) a căror mărime variază între 38 mp şi 60 mp. Aşadar, la o medie de 50 mp/apartament şi la 1.300 de euro/mp preţul de vânzare, rezultă că Bolobiţă va încasa pe cele 12 apartamente 780.000 euro. Dacă admitem că pentru construcţia celor 12 apartamente, Bolobiţă nu va cheltui mai mult de 500 euro/mp (preţ maxim considerat de experţi), rezultă că milionarul va scoate un profit de aproape 500.000 de euro, doar din supraînălţarea cu trei etaje peste cele permise de autorizaţia din septembrie 2017.

 

Teren evaluat în doar 24 de ore

La fel de controversată este şi modalitatea prin care investitorul vrea să concesioneze 449 metri pătraţi de teren de la Primărie, parcelă învecinată cu terenul pe care ridică blocul. Astfel, în iunie 2017, SC Auto Trans Com a solicitat Primăriei vânzarea terenului respectiv. Pe 24 iulie, şefii Primăriei i-au respins vânzarea, dar i-au aprobat concesiunea prin scoaterea la licitaţie. Pentru a stabili valoarea terenului, Primăria a apelat la un evaluator, SC Real Estate Value SRL, cu care a încheiat un contract în august 2017.

Pentru terenul în cauză, dar şi pentru altele, Primăria a emis o notă de comandă în 20 noiembrie anul trecut. Surprinzător, SC Real Estate Value SRL a răspuns prompt, iar a doua zi, pe 21 noiembrie, a trimis raportul de evaluare Primăriei.

 

Valoare stabilită din pix

Promptitudinea în evaluare nu e singura problemă. Ci şi valoarea terenului stabilită de SC Real Estate Value SRL: 200 euro/mp (929,40 lei). Iar pentru întreaga suprafaţă de 449 mp valoarea de 89.800 euro, respectiv 417.290 lei. Aceasta în condiţiile în care, cu câteva luni înainte, Bolobiţă însuşi cumpărase o parcelă de 195 mp cu 310 euro/mp FIX ACOLO. „E adevărat, am cumpărat în zonă şi mai scump, dar şi mai ieftin faţă de evaluare”, a spus investitorul care, în final, a concluzionat că nu e treaba lui cum a calculat evaluatorul.

 

A împrejmuit deja terenul

În al treilea rând, cei 449 mp ai Primăriei pe care Bolobiţă vrea să-i concesioneze la licitaţia publică din 15 ianuarie sunt deja îngrădiţi. „Lucrurile sunt simple.

Avem suprafaţa de teren în proprietatea mea, pe care ridic blocul. Apoi, vine fâşia Primăriei, care este goală, şi apoi alte două fâşii ale unor privaţi pe care le-am închiriat şi pe care am depozitat materialele şi barăcile. Deci, bucata Primăriei este goală, dar, într-adevăr, îngrădită. Dacă vor să vină să dărâme gardul, sunt liberi să o facă. Gardul are rol de protecţie, să nu intre copiii sau animalele”, a declarat Bolobiţă.

 

Scump, dom’le, scump

La licitaţia de pe 15 ianuarie redevenţa valorică a concesiunii va avea o valoare de pornire de 10.000 euro/an, adică de 1,85 euro/mp/lună. Durata concesiunii va fi de 10 ani cu posibilitate de prelungire. „E cam mare valoarea concesiunii. Dar nu am putut să-l cumpăr. Asta e”, s-a plâns Bolobiţă.

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Primăriei nu au formulat niciun răspuns, deşi jurnaliştii REPORTER DE IAŞI le-au adresat, încă de vineri, cinci întrebări esenţiale pe această temă. Singurul răspuns a fost comunicarea numărului de înregistrare a cererii, încheierea fiind foarte politicoasă: „Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru soluționarea aspectelor semnalate de dumneavoastră. Cu deosebită prețuire”.

Exemplul lui Bodea
Despre un alt proiect imobiliar de-al lui Cristinel Bolobiţă a făcut referire, în noiembrie 2017, Marius Bodea, deputat PNL. Fără a-l nominaliza pe investitor, Bodea a spus că sunt probleme de legalitate atât în ceea ce priveşte blocul din Adunaţi numărul 25 (zona Smârdan), cât şi în ceea ce priveşte parcarea aferentă imobilului.

Pe strada Adunaţi, nr. 25, s-a votat un PUZ pentru ridicarea unui imobil D+P+7E, conform autorizaţiei de construcţie nr. 493 din 26.05.2015. Acest PUZ nu a fost respectat, dublându-se în realitate, pur şi simplu, suprafaţa locativă. Totodată, investitorul nu a realizat numărul de locuri de parcare prevăzut în autorizaţia de construcţie şi nu a realizat sistemul de parcare Parklift la subsolul blocului, acestea fiind obligaţii pentru a îndeplini numărul de locuri de parcare impus prin HCL nr. 427 din 2007. Dar, poate cel mai grav, pe strada Moldovei nr. 50-52-54 s-a construit, de către investitorul privat, beneficiar al graţiilor administraţiei Chirica, o parcare pentru respectivul imobil, pe un teren care este proprietatea Consiliului Local! Acest lucru s-a făcut fără să existe niciun contract de vânzare-cumpărare, concesiune sau închiriere a acestuia, nicio formă juridică de folosinţă de către privat al acelui teren proprietate publică. Şirul de ilegalităţi, doar în acest caz, a fost acoperit de cei din Primăria Iaşi. Este un caz elocvent, care arată că legea este suspendată când vine vorba de prietenii primarului Chirica din zona de urbanism”, a spus deputatul liberal la sfârşitul lunii noiembrie 2017.

 

Bolobiţă are gânduri mari în Iaşi


Profilul investitorului

Cristinel Bolobiţă (43 de ani) este un om de afaceri păşcănean, asociat unic şi administrator al firmei SC Auto Trans Com SRL. A început ca patron al unui service din Paşcani şi a intrat pe piaţa imobiliară a Iaşului acum patru ani, cu proiectul blocului din strada Adunaţi.

Între timp, a devenit unul dintre cei mai active dezvoltatori imobiliari din Iaşi, una dintre loviturile cele mai recente fiind preluarea unui proiect de pe un teren de 3.400 de metri pătraţi de pe strada Zugravi unde regimul de înălţime permis este de 10 etaje.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

51494 comments

 • Elton - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Could I order a new chequebook, please? https://www.jolana.cz/ramdevmedicinecom-0262.pdf#released cirtecmed.com London police are already investigating Murdoch's News UKfor possible criminal violations over allegations ofphone-hacking and illegal payments to public officials by itsjournalists. News Corp has said it is aware of the policeinquiry but has given no further details.
  http://www.techguy4u.in/apple-valley-medical-center-pharmacy-hours-4cd3.pdf apple valley medical center pay my bill Responding to the Lancet study, Karen Lee, vice-president, research, of the MS Society of Canada, said in an email: “The recent research findings from the study led by Dr. Anthony Traboulsee indicate there is no connection between CCSVI and MS. The pan-Canadian clinical trial that is already underway, led by Dr. Traboulsee, will continue to investigate whether venous dilation procedures could be beneficial for treatment of MS symptoms. Dr. Traboulsee remains committed to evaluating CCSVI procedures with robust methods and utilizing patient-focused outcomes. We respect and honour the personal health care decisions of those who live with MS and remain committed to funding research that will answer the questions of those who live with the disease.”
  http://www.robanoko.com/muscle-pharmanet-b12b.pdf muscle-pharma.net
  In a "Gravity" clip shown exclusively to the Comic-Conaudience in San Diego, Clooney and Bullock are seen on a spacewalk with Earth in the background. Suddenly, they lose contactwith ground control and are forced to try to take cover fromhigh-velocity space debris.
  https://www.tri-pruhy.cz/prix-du-voltarene-25-mg-e829.pdf voltaren kaina In the finely poised western Sydney seat of Parramatta,Julie Owens a member of parliament for Rudd's Labour party, says the influence of the Murdoch press is hurting, with thebillionaire's papers having adopted an even more confrontationalstance than in past years.
  https://expand.disruptive.live/celebrex-rite-aid-9787.pdf celebrex rite aid
  It's nice to know when we start a new colony on Mars that we will be starting out fresh. No hatred, racism, governments, or war. It will be quite an undertaking. And granted a risk to all the lives involved, but in the end I will be proud to be part of such a monumental event in history, even if I don't become one of the 40 candidates to go. I am sure that the flat-earthers of the 15th century thought very much like 'mr sunglasses' at the end of the article before America was 'discovered'.

  Report
 • Russel - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  this post is fantastic https://www.demaster.cz/test-freak-prices-c0a4.pdf test freak prices
  How well prepared are our children to keep our nation secure and prosperous for another generation? I’m concerned. But don’t take my word. Just check what The Miami Herald has reported:
  http://mariascakes.com.au/feminax-9-8392.pdf feminax express yahoo
  Experts say supporters in the region, including those based in Jordan, Syria, and Saudi Arabia, provided the bulk of past funding. Prior to his death, a great deal of operational funding was provided by Zarqawi's support network. AQI has also received financing from Tehran (despite the fact that al-Qaeda is a Sunni organization), according to documents confiscated in 2006 from Iranian Revolutionary Guards operatives in northern Iraq.
  https://www.svetvzpominek.cz/wellbutrin-xl-300-mg-cheap-9c39.pdf#suit bupropion xl generic price Republican lawmakers on Monday had been faced with a choice. With the Senate rejecting changes to the health law, they could have pushed once again for the Senate to change its mind, or deferred their fight against the health law to another day and passed a funding measure shorn of health-law provisions.
  https://www.zonaoptica.pt/alendronate-sodium-tablets-india-4b4a.pdf alendronate sodium costco Manfred told the baseball executives that MLB would specifically focus on a person who introduced numerous players to Anthony Bosch, the self-styled “biochemist” who founded Biogenesis. Manfred didn’t name names, but he is believed to be referring to Juan Carlos Nunez, a former associate of the Brooklyn-based ACES agency operated by Sam and Seth Levinson.
  http://mariascakes.com.au/livagra-kaufen-8392.pdf livagra-100 sildenafil citrate tablets
  The story leaked out from the Seoul laboratory where Johnson's sample tested positive. The authorities were desperate to keep the news secret until their daily briefing on the Tuesday morning, but they could not hold it back.

  Report
 • Bernard - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Could you tell me my balance, please? https://www.amos-ova.cz/munson-medical-center-billing-phone-number-eb83.pdf#panel munson medical center manistee mi
  Moore declined to identify the boy or indicate where his family lives, but said that his mother works at the Minneapolis-St. Paul International Airport. An investigation is now being conducted to determine whether she helped him aboard the flight to Nevada.
  https://www.kvetiny.com/impress-express-d50a.pdf message to impress ex girlfriend
  "I personally believe that any higher court will probably rule this particular gun law unconstitutional — on that, I probably agree that the governor's right," Schieffer said. "But I may end up still voting for the gun bill, because I don't want to be on record for not supporting guns."
  https://www.svetvzpominek.cz/pharmacy-guild-of-australia-president-9c39.pdf pharmacy guild of australia president Two male presenters and a speech by Kenya’s Secretary of Health James Macharia (delivered in absentia) went to great lengths to assure conference attendees that Kenya’s women already have the full support of the government when it comes to preventing and prosecuting violence against women.
  https://www.tri-pruhy.cz/foredi-yahoo-e829.pdf#perform foredi jakarta selatan "We have far fewer secondary schools and while offering an effective, inclusive education with a distinctive Christian ethos they cannot be slotted into comparisons about how representative they are of the geographical community the building is situated in.
  https://www.mpu.sk/propranolol-clorhidrato-10-mg-tabletas-8a46.pdf inderal 80 mg preo The 47-year-old presenter, who has attracted 9.75 million listeners as Terry Wogan's early-morning successor on Radio 2, said he could now be regarded as "a veteran consummate broadcaster".

  Report
 • Nolan - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  A staff restaurant http://mariascakes.com.au/viagra-achat-belgique-8392.pdf pris viagra p recept "Investors should be able to be relaxed about risk appetitein the current environment with the improving conditions that wehave been seeing, regardless of whether the Federal Reservestarts to taper its stimulus package as expected in September,"Henk Potts, market strategist at Barclays, said.
  http://madisonminiwarehouses.com/fred-milani-d80a.pdf#governor fred milani homes for sale Facebook CEO Mark Zuckerberg, who has studied Mandarin andvisited China to meet with local Web entrepreneurs, has saidthat making Facebook available in China is in keeping with hiscompany's goal of connecting the world.
  https://www.nejshopik.cz/nardostachys-jatamansi-plante-d774.pdf nardostachys jatamansi plant The aim of the process - sometimes called "de-demonisation" - is to marginalise anti-Semitic and the more strident anti-Muslim rhetoric and to present the Front as a nationalist party of the mainstream right.
  http://lotusmedia.in/ou-pharmacy-sig-4dcb.pdf ou pharmacy goddard This lesson jabs every character, including Ali’s attractive wife Sonji (Nikki M. James, shrewd, sexy and stinging), who loves her husband. She was a party girl before her marriage, and revolts against the strict Muslim rules and nunlike garments. And the ominous Brother Rashid (an intense John Earl Jelks) works overtime to keep poster boy Ali from doing anything to spoil the image of the Nation of Islam.
  https://www.demaster.cz/vigrx-delay-spray-c0a4.pdf vigrx delay spray in india There were no injuries, but the incident again focusedattention on the safety of shipping hazardous goods by rail,coming just a few months after 47 people died when a crude oiltrain derailed and exploded in Lac-Megantic, Quebec.

  Report
 • Barton - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'll put him on https://www.kvetiny.com/how-to-remove-gel-touch-top-coat-d50a.pdf kit gel touch united beauty Two state-run refiners have had to halt imports from Iransince April because of problems in securing insurance for theirrefineries. That helped cut India's imports from Iran by morethan half in June.
  https://www.demaster.cz/nizagara-opinion-c0a4.pdf vad oar nizagara In 1820, newly-independent Argentina claimed sovereignty, and later founded a settlement. Britain established control over the islands in 1833 in support of its own earlier claim to sovereignty, and expelled the Argentine garrison. Most Argentine settlers left gradually thereafter. The Britons who then settled came to make up the islands' first permanent population.
  https://www.amos-ova.cz/best-online-generic-pharmacy-reviews-eb83.pdf#solitary best online generic pharmacy reviews "I fully recognize the seriousness of the situation involving my former teammate, and I regret that my actions appear to make light of that serious situation. I apologize to anyone who was offended by my actions."
  https://www.nejshopik.cz/trivital-meno-kapseln-erfahrungen-d774.pdf#directed trivital mental inhaltsstoffe Investors remain leery of higher rates. About two dozen S&P companies, not including financials and utilities, have debt levels exceeding 65 percent of their market value. Those stocks have underperformed since May 21, when the Fed started to talk about reducing bond purchases.
  https://expand.disruptive.live/getsuppscom-9787.pdf getsupps.com On Wall Street, Dow futures were pointing to a 0.4 percent fall at the open while the broader S&P futures showed a 0.5 percent retreat. Last week, U.S. stocks suffered their worst week since June amid worries over when the U.S. Federal Reserve will start to reduce its monetary stimulus. Recent comments from a raft of Fed officials have indicated that it may start as soon as September.

  Report
 • Laverne - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I've got a very weak signal https://www.kvetiny.com/heezon-d50a.pdf heezone With a population of 26 million, Gansu is one of China's more lightly populated provinces, although the New Jersey-sized area of Dingxi has a greater concentration of farms in rolling hills terraced with fields for crops and fruit trees. Dingxi has a total population of about 2.7 million.
  https://www.kisjmk.cz/zofran-iv-push-compatibility-2284.pdf#offspring zofran dosage pregnancy He said moving the “Sex and the City” prequel to Friday nights, behind “America’s Next Top Model,” could give it a boost — as could the addition of Lindsay Gort as a young Samantha Jones, starting to fill out the young Carrie Bradshaw’s BFF posse.
  http://www.sunabi.com/northwesternmedicalcenterorg-7800.pdf northwesternmedicalcenter.org/portal Two men on a motorbike threw acid on the British volunteer teachers Katie Gee and Kirstie Trup, both 18, on Wednesday night as they walked to a restaurant in Stone Town, a World Heritage sight popular with foreign tourists.
  https://www.nejshopik.cz/sulfamethoxazole-trimethoprim-bactrim-septra-ds-800-160-mg-oral-tab-d774.pdf bactrim forte 800 160 mg tablet fiyat The researchers decided to investigate this further. They tracked the health of over 23 million people living in Taiwan - that is most of the population. This was done via an analysis of the country's national insurance scheme, which is compulsory.
  https://www.mpu.sk/metabolic-cooking-amazon-8a46.pdf metabolic cooking book HONG KONG, Oct 16 (Reuters) - China shares underperformedothers in Asia, pushing down Hong Kong markets, and could havetheir heaviest loss in three weeks on Wednesday as investorstook profit on outperforming sectors.

  Report
 • Aurelio - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Could I ask who's calling? https://www.mpu.sk/organizing-prescription-drugs-8a46.pdf#finished prescription drugs on backorder With only 130 employees, MIGA is one of the smallest institutions within the World Bank, in contrast to more than 10,000 people working for the main World Bank unit and over 3,000 people at the International Finance Corporation, the bank's private sector lending arm.
  https://www.unesco-ic.cz/levitra-pharmacy-rx-one-1179.pdf levitra price per pill And way back at the beginning of this opera, it was Rodriguez who chose the surgeon he wanted to perform his hip surgery, the great steroids expert Dr. Bryan T. Kelly (the "T" must be for team player), who later announced to the world that baseball drugs couldn't possibly have had anything to do with the condition of Rodriguez's surgical hip.
  https://www.nejshopik.cz/where-can-i-get-doxycycline-d774.pdf doxycycline 1 mg/ml If the Players’ Association decides to open the CBA, it would still find it difficult to defend Rodriguez because many of its players have abandoned support for the Yankees’ disgraced third baseman.
  https://www.nejshopik.cz/zebeta-rxlist-d774.pdf zebeta rxlist
  Theyre obsessed with the Smurfs, she told Seacrest. Weve seen The Smurfs movie a million, trillion times, and they were told they could be in the video and all this cool stuff, so thats the reason why I did it.
  http://www.robanoko.com/isotretinoin-reviews-2013-b12b.pdf isotretinoin before and after A crew successfully removed the paint from the memorial floor using a pressure-washer, the National Park Service said, and there did not appear to be any permanent damage. Workers used gentle cleaning with pressurized water, plastic scrapers, and a citrus-based cleanser.

  Report
 • Jerold - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Enter your PIN https://www.hcnv.cz/westchestermedicalcentercomchampion-3a66.pdf#resident westchestermedicalcenter.com/champion
  CANBERRA, Aug 4(Reuters) - Australian Prime Minister KevinRudd called a Sept. 7 general election on Sunday, barely sixweeks after he toppled former leader Julia Gillard in aparty-room vote, ending a turbulent three years in power for theminority Labor government.
  http://madisonminiwarehouses.com/salmeterol-fluticasone-brands-in-india-d80a.pdf salmeterol fluticasone brands in india On September 18, the Fed reiterated that it would not start to raise interest rates at least until unemployment falls to 6.5 percent, as long as inflation does not threaten to go above 2.5 percent. The U.S. jobless rate in August was 7.3 percent.
  https://www.nejshopik.cz/farmaciasmedifarmacombr-d774.pdf#laden mghealthfit.com But at the Ibn Rushd School for boys in the Sur Baher neighbourhood, a tenth-grader, who identified himself only as Mustafa, said he wants history lessons to come from the Palestinian Authority, not Israel: “This is my country and the book should teach that what’s occupied is occupied.”
  http://lotusmedia.in/glycomet-sr-500-side-effects-4dcb.pdf metformin hydrochloride 850 mg side effects "I would like to believe that all the public health efforts focusing on increasing physical activity and increasing fruit and vegetable consumption are having an effect, because that seems to be a pattern," Ronald Iannotti, the lead author on the study from the University of Massachusetts Boston, said.
  http://www.ultimate.cz/sohoglobalhealthcom-c3e7.pdf sohoglobalhealth.com Even so, in the last three weeks, Bill Belichick lost his two best defensive players to season-ending injuries — tackle Vince Wilfork tore his Achilles against the Falcons on Sept. 29 and linebacker Jerod Mayo, the leading tackler who runs the defense for Belichick, suffered a torn pectoral muscle against the Saints last weekend.

  Report
 • Cody - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm doing a masters in law http://xplor.hk/what-is-a-normal-dose-of-effexor-d392.pdf#fool effexor maximum dosage In a statement on Thursday Consob also said that it isprolonging the end of the offer, which had been scheduled toclose on Friday, until Sept. 27. Consob will release its opinionon the offer price before the offer's end, it said.
  http://www.techguy4u.in/xanogen-in-walmart-4cd3.pdf xanogen in walmart Hunter Hollins, a historian at the National Air and Space Museum, was rereading Wolfe's book and was especially stunned by this incident. "I was really amazed and kind of incredulous that they let him urinate in his space suit," he told ABC News.
  https://www.serpsmart.com/zyprexa-5-mg-yan-etkileri-fc2f.pdf#weeping zyprexa 5 mg yan etkileri If low unemployment and wage increases produce similarlyrobust consumption, all bodes well for bumper GDP growth ofbetween 0.6 and 1 percent when second quarter figures arepublished next week, economists predict.
  http://www.techguy4u.in/topilscom-4cd3.pdf beststeroidsonline.com The way high-deductible plans were designed to deal with this situation is with Health Savings Accounts, where conscientious consumers can stash away a bit of an emergency fund. Many employers directly contribute cash incentives to these accounts.
  https://www.nejshopik.cz/evoclin-clindamycin-phosphate-foam-1-d774.pdf#free evoclin clindamycin phosphate foam 1 The company's first commercial system, housed in a17-tonne-shipping container, sits beneath the hillside town ofSafed in northern Israel and sifts through sewage before itenters the municipal treatment centre.

  Report
 • Randell - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I can't stand football http://rnd.npic.edu.kh/pharmacy-council-of-india-m-pharm-syllabus-4c14.pdf pharmacy council of india mumbai I think that Egyptian freedom and national unity will prevail in the end, but if any political faction thinks of governing by blood or reaching its goal by blood, that means the absence of democracy and political life in Egypt,” said one of the anti-Mursi demonstrators.
  http://www.robanoko.com/mrm-cla-1250-how-to-use-b12b.pdf#excepting mrm cla 1250 high potency reviews Regulatory uncertainty is particularly marked in Britain,the world's leading offshore wind market, and in Germany, whichanalysts say needs offshore wind if it is to succeed in itsEnergiewende, or shift from nuclear power to renewable energy.
  http://www.techguy4u.in/acheter-le-vrai-viagra-4cd3.pdf#county online viagra sales uk Prof Riley said the jab prevented 90pc to 95pc of malaria parasites getting into the bloodstream. But the remaining 5pc to 10pc of parasites were still enough to make people sick, which is why the jab does not offer complete protection.
  https://www.zonaoptica.pt/comprar-differin-gel-0-3-4b4a.pdf#soul r differin receptfritt Logic Pro X also includes a wider selection of synthesizers and keyboards, Arpeggiator to make simple cords sound like complex performances, Bass Amp Designer for playing and recording with vintage and modern bass amp sounds, a larger collection of loops in the Sound Library, and a new interface that gives users the option of seeing a trimmed down set of controls when they don't need to see all of the app's features.
  https://www.demaster.cz/elavil-and-zoloft-together-c0a4.pdf#comprehensive amitriptyline for sleep dosage The new wide-body planes likely would be delivered startingin 2018 or 2019, so it is not yet known how many would be forreplacement of existing aircraft and how many would be forgrowth, said one of the sources.

  Report

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Go to top