Duminica, 18 11 2018
Falimentul sporturilor la Iași: conducătorii – bine plătiți, echipele sunt retrogradate

Falimentul sporturilor la Iași: conducătorii – bine plătiți, echipele sunt retrogradate

Sinecuriștii se bat pe funcții în timp ce echipele sunt în disoluție. Consilierul județean Alin Aivănoaie vrea să preia conducerea echipei de handbal, deși e un simplu întreținut al politicii. Rugbiștii își scriu disperarea pe Facebook, povestind cum mor de foame cu salariile neplătite de 5 luni. Finanțarea echipelor de către Primărie este modestă, neavând niciun obiectiv, iar „băieții” care conduc clubul, Vasile Manole și Vlad Ungureanu sunt „locotenenții” lui Sorin Iacoban.

Iașul, unul dintre cele mai mari orașe din România, ocupă unul dintre locurile codașe la capitolul sporturi de echipă. Dacă echipa de fotbal mai speră încă la o intrare miraculoasă în play-off, ceea ce i-ar permite să viseze chiar la cupele europene, celelalte sporturi și-au acontat ultima poziție în clasament, cu șanse destul de mici de a evolua în primul eșalon și sezonul viitor.

Fără o Sală Polivalentă la nivelul Clujului sau a Craiovei, sporturile de sală se zbat într-un anonimat total, în timp ce la rugby mai vin doar câteva zeci de fani, familiile, câțiva prieteni ai sportivilor și câțiva foști rugbiști.

 

Greu când nu joci acasă“

Echipa de baschet CS Politehnica Iași a suferit cel mai mult din cauza condițiilor improprii din Sala Sporturilor. De-abia acum se lucrează la punerea parchetului – condiție obligatorie pentru organizarea meciurilor de baschet. Urmează să fie adusă tabela de marcaj și cronometrele cu resetare la 14 secunde.

Am adus mulți jucători noi, care să corespundă rigorilor primului eșalon. Marea noastră problemă a fost faptul că nu am disputat decât un singur meci în sala proprie, în campionat“, spune managerul echipei de baschet Gabriel Toma.

Pentru echipa pregătită de Ioannis Tsirogiannis se anunță un retur de foc, în care multe meciuri sunt reprogramate, iar echipa, până să joace în propria sală va fi nevoită să dispute meciurile, considerate pe teren propriu, la Galați.

Chiar și așa, Toma este optimist și consideră că echipa sa va putea evolua și sezonul viitor în Liga Națională.

Ieșenii speră ca până la finalul campionatului să urce în clasament și să termine peste echipele Dinamo, Timba Timișoara, Pheonix Galați și, poate, Pitești sau Craiova.

 

Handbaliștii și rugbiștii speră să scape

O altă echipă promovată pe prima scenă, cea de handbal masculin, a simțit din plin diferența dintre eșaloane. Pentru a putea face față noilor rigori au fost aduși câțiva jucători noi, iar directorul tehnic Cornel Bădulescu şi antrenorul Florin Spiridon au încropit un lot cu care au reușit o singură victorie și un egal în 15 meciuri.

În aceste condiții, ieșenii sunt pe ultimul loc în clasament și au șanse doar teoretice de a prinde măcar un loc de baraj. Pentru asta, trebuie ca în etapele rămase de jucat să treacă de CSM Făgăraș și HC Vaslui.

La rugby, unde sezonul trecut s-a investit puțin mai mult decât la celelalte echipe ieșene s-a reușit crearea unui lot destul de valoros, doar că apariția problemelor financiare a dus la despărțirea de antrenorul George Sava și câțiva jucători valoroși.

Acum, li s-a permis celor doi jucători din Tonga să-și caute echipe, iar cei patru sud-africani așteaptă să vadă cum se rezolvă problema financiară.

În aceste condiții, echipa a ajuns pe ultimul loc, însă un eventual succes la Cluj ar fi echivalent cu menţinerea în Superligă. Mai mult, se vorbește despre schimbarea formatului Superligii la zece echipe, ceea ce ar fi echivalent cu rămânerea în prima ligă pentru ieșeni.

 

Voleiul, la un pas de desființare

Singura echipă care nu este susținută și din banii de la Primărie, Penicilina Iași, a fost la un pas de desființare în vară. Până la urmă, s-a ajuns la o variantă de compromis, renunțându-se la o parte dintre jucătoarele care aveau salarii mari. În locul acestora au fost aduse alte voleibaliste de nivel apropiat, însă Penicilina a ajuns să ocupe ultimul loc, cu o singură victorie în zece partide disputate.

În condițiile în care prima ligă are în acest sezon competițional doar 10 echipe, în loc de 12, nicio formație nu va retrograda, așa că jucătoarele pot evolua fără a avea vreun stres.

Surse din cadrul clubului susțin că în situația actuală s-a ajuns deoarece s-a redus foarte mult finanțarea venită de la Antibiotice.

Zilele trecute, au fost aduse două jucătoare experimentate sârboaice, cu ajutorul cărora se speră ridicarea valorii actualului lot.

 

Întârzieri la salarii

Toţi jucătorii de la echipa de handbal sunt liberi să plece la alte echipe în condițiile în care nu și-au primit salariile de patru luni. Situația este și mai proastă la rugby, unde de aproape cinci luni nu s-au luat drepturile financiare. Mai bine, dacă se poate vorba de „bine“ e la baschet, unde s-au făcut trei luni de când nu s-au luat lefurile.

Problema trebuia rezolvată încă de anul trecut, însă Primăria nu a mai alocat Fundației Sportului Ieșean banii promiși. Astfel, formaţiile de handbal şi de baschet trebuiau să ia câte 150.000 de lei fiecare, iar echipa de rugby 95.000 lei.

În urma discuției purtate cu primarul Mihai Chirica, zilele trecute, președintele CS Politehnica Iași, Vasile Manole, a aflat că până pe 16 februarie, când se va stabili bugetul, nu se va mai da niciun ban.

Acești bani erau rectificări la bugetele inițiale.

Pentru 2017, baschetul avea un buget de 100.000 lei, handbalul – 85.000 lei și rugbiul – 50.000.

De menționat că pentru aceste echipe, CS Politehnica Iași a primit pentru acest sezon de la minister 320.000 lei.

Valoarea salariilor la handbal, baschet și rugby este de aproximativ 1 milion de lei. Nu este o sumă mare, dar dacă nu-i primim riscăm să pierdem mai mulți jucători“, spune directorul clubului, Vasile Manole.

Din 2018, lucrurile s-ar putea schimba în rău, primăria intenționând să aloce mai puțini bani Fundației Sportului Ieșean.

 

Bani mai puțini în anii trecuți

În condițiile în care doar rugbiul a fost în prima ligă, banii de la Fundație au fost mai puțini în perioada 2014-2017.

Pentru sezonul 2016-2017, echipa de baschet a primit de la Fundație 50.000 lei, cea de handbal – 50.000, iar cea de rugby – 100.000. În sezoanele 2014-2015 și 2015-2016, Fundația a dat câte 50.000 lei pentru echipele de handbal și rugby și 20.000 pentru cea de baschet. Cu excepția rugbiului, care a promovat în 2016, celelate echipe au fost în liga secundă în acești ani“, spune fostul președinte al clubului ieșean, Leonid Antohi.

O soluție pentru rezolvarea problemelor financiare, în viziunea lui Antohi, ar fi o fuziune între CS Politehnica și CSM: „Așa s-a întâmplat la Craiova, Cluj sau Oradea, unde finanțarea este mult mai mare. La Cluj, baschetul și handbalul primesc 2.000.000 lei, iar la Craiova și Oradea, baschetul și handbalul au bugete de aproape 1,5 milioane lei, de la primărie.“

 

Iașul, fără spectatori - Sibiul respiră baschet

Dacă la Iași, la meciurile echipelor ieșene de-abia se adună 200-300 de spectatori - în cazul baschetului sau nici 100, în cazul rugbiului sau a handbalului, fiecare meci al echipei de baschet masculin CSU Sibiu se dispută cu casa închisă. Cele 1.800 de locuri ale Polivalentei sibiene se dovedesc mereu a fi prea puține, mulți fani luîndu-și abonament pentru a fi siguri că nu ratează jocurile de acasă ale echipei favorite.

Campioana UBT Cluj, care beneficiază de o sală modernă, joacă meciurile de acasă cu 3-4.000 de suporteri, iar la partidele importante se joacă și cu 7.000 de oameni în tribună.

La handbal, HC Odorhei are vândute aproape 600 de abonamente în acest sezon, iar HC Minaur Baia Mare - 500. Odorhei joacă toate meciurile de acasă în Sala Polivalentă unde cele 1.300 de locuri sunt tot timpul ocupate, la fel și la Baia Mare, unde Polivalenta de 2.000 de locuri este mai mereu plină.

 

Iașul, lingura de lemn în toate ligile

 

RUGBY

Locul 7 din 7

 

BASCHET

Locul 12 din 12

 

HANDBAL

Locul 14 din 14

 

VOLEI

Locul 10 din 10

Fără șefi de secție

Situația alarmantă a echipelor de la Clubul Sportiv Politehnica Iași este cauzată și de lipsa unor persoane direct răspunzătoare de aceste formații.

Cu excepția baschetului, unde Gabriel Toma și Dorin Șchiopu sunt managerii echipei și stau mereu alături de jucători, la handbal și rugby e o debandadă totală.

La handbal, după ce Mihai Popescu și-a dat demisia, consilierul județean Alin Aivănoaei și-a manifestat dorința de a veni la conducerea clubului, însă nu este nimic semnat oficial.

La rugby, după ce Corneliu Ghenea a renunțat să mai reprezinte clubul nu a mai fost găsit un înlocuitor.

Nici la aparatul administrativ clubul nu stă prea bine, după plecarea lui Leonid Antohi, Vasile Manole neavând niciun vicepreședinte, el fiind ajutat de Vlad Ungureanu și Radu Boișteanu.

Surse din cadrul clubului, susțin că Manole, care este șef de lucrări la Universitatea Tehnică, ia indemnizație de conducere și este și antrenor de șah, el luînd aproximativ 4.000 de lei. Ungureanu cumulează și el câteva funcții în cadrul clubului, de referent și antrenor de șah și are venituri de aproximativ 2.500 lei. Antrenorul de baschet Boișteanu îndeplinește și el mai multe atribuții în cadrul clubului având o indemnizație de 2.000 lei.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

4304 comments

 • Donny - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  What company are you calling from? http://xplor.hk/bisacodyl-suppository-indication-d392.pdf#stool bisacodyl suppository indication The dividend of the combined company would be about 7.5 percent compared with the average REIT dividend of 3.3 percent, Schorsch said. American Realty said that when the deal closes, its annualized dividend will increase to $1.00 from 94 cents and expenses will be cut by $70 million, without significantly reductions in the workforce.
  http://mariascakes.com.au/drugs-similar-to-adderall-non-prescription-8392.pdf#exaggeration buy prescription drugs mexico The vets were escorted to the memorial by members of their states' congressional delegations, and others were waiting beneath the Pacific Theater arch, including Rep. Kerry Bentivolio (R-Mich.), himself a Vietnam veteran.
  http://xplor.hk/marathondumedoccom-d392.pdf edenhealthrecipes.com Though relatives reported the former Grand Valley State University quarterback had a number of alcoholic drinks the day he died, Cohle said his blood-alcohol level was "negligible" and didn't contribute to Finnerty's incapacitation.
  https://www.erininysims.cz/maxalt-5-mg-dosage-caf4.pdf#yet maxalt rpd 10 mg wafer Helmholdt said the janitor could have avoided all the trouble by reporting the student to the principal. The boy "basically cussed out the worker" — an offense that could have earned him a suspension, the spokesman said.
  https://www.tri-pruhy.cz/nutrex-vitrix-singapore-e829.pdf nutrex vitrix models The unrest, as well as claims that Islamist groups are stockpiling weapons and escalating attacks against troops in the Sinai, were used by the country's new military-backed rulers as a basis for demanding popular support.

  Report
 • Porter - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  International directory enquiries http://mariascakes.com.au/legitscriptcom-8392.pdf legitscript.com reviews
  The decision to put Tsarnaev on the cover drew a wave ofoutrage on social media, including Twitter. CVS Caremark said onits Twitter feed it would not carry the issue "out of respectfor the victims and their loved ones."
  http://www.robanoko.com/haldol-tropfen-kaufen-ohne-rezept-b12b.pdf#mere prix haldol US lawyers, or those representing the US government abroad, have been known to quote the 19th Century practice of bounty-hunting to justify the forcible seizure of suspects abroad to stand trial in the United States.
  https://www.tri-pruhy.cz/levodopa-carbidopa-bodybuilding-e829.pdf#lonely levodopa carbidopa bodybuilding Walkers can choose a nine-mile walk or two-mile family route. Entry is £10 for adults, £5 for children and free for under-6s. People can take part online http://www.atbhf.org.uk/calke or contact the events team by phoning 0845 130 8663 or email [email protected]
  http://epscoindia.com/testerone-dose-for-women-1ab7.pdf testosterone deficiency icd 9 code This is especially ambitious as Northumberland is renowned for its wide open moorland covering about 70 per cent of the national park, meaning that there is little vegetation to block light and explaining why the forest is darker the large majority of the time.
  https://www.svetvzpominek.cz/glucophage-sr-750-mg-prolonged-release-tablets-9c39.pdf glucophage xr for pcos The difference between London and even nearby regions is stark. After London's double-digit annual growth the next fastest-rising region is East Anglia, posting a 6.6pc increase, the mutual said. The "outer metropolitan" zone, which describes the belt surrounding the capital, is growing at 5.5pc and the "outer South East" at 3.4pc.

  Report
 • Bobbie - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Excellent work, Nice Design http://mariascakes.com.au/prostate-health-prostate-support-8392.pdf prostate health prostate support President Barack Obama met Republican and Democrat leadersin Congress on Thursday but reiterated in a speech that he wouldnot give in to Republican demands to roll back his healthcareprogramme in exchange for reopening the government.
  https://www.svetvzpominek.cz/bv-no-more-download-9c39.pdf#angle bv no more reviews
  The recent signals from Fed chairman Ben Bernanke that a start date for reducing bond purchases is approaching triggered a global sell off in stock and bond markets, which have come to rely on the Fed as a steady source of demand for financial assets.
  https://www.erininysims.cz/chemi-nutraceuticals-us-caf4.pdf#dot chemi nutra They were echoing the view from on high. Peer Steinbrueck has ruled out participating in another grand coalition under Mrs Merkel. His ally, Frank-Walter Steinmeier, the leader of the SPD in parliament, is also thought to be sceptical about the possibility.
  https://www.mpu.sk/chatconnectforhealthcocom-8a46.pdf#bout micromedicalsolutions.net  Apps like GasBuddy and AAA TripTik display local prices, helping drivers determine which local stations are cheapest. (Some sites and apps rely on users to submit new prices; check when a price was submitted before banking on it as the best savings.)
  https://www.amos-ova.cz/animal-gym-bag-eb83.pdf animal gym bag Obama came into office in 2009 with the goal of closing down the Guantanamo detention center within a year. Facing stiff opposition in Congress, he has so far failed to do so, even though 86 of the detainees have been deemed to pose no threat to the United States and cleared for release.

  Report
 • Milford - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Could I make an appointment to see ? http://www.robanoko.com/healthsanctuaryin-b12b.pdf#updated chathamfamilymedical.com The possibility of a cutback in the Federal Reserve's massive bond-buying program in September has roiled the bond market, which has spilled over into stocks. The yield on the benchmark U.S. 10-year Treasury note rose to 2.83 percent, its highest level since July 2011. A week ago, the yield was 2.58 percent.
  https://www.erininysims.cz/terbinafine-rxlist-caf4.pdf terbinafine rxlist
  He provisionally set a Nov. 12 date for a hearing at whichlawyers representing the two groups of shareholders who havefiled a case - and two others which are considering filing one -to discuss cost sharing.
  http://www.techguy4u.in/lso-medical-procedure-4cd3.pdf#showed lso medical procedure
  It is curious that so few of Flanagan’s political views, which are passionately felt and coherently expressed, find their way into his act. 'I think comedians are always worried whether their comedy will change things or make a difference,’ he says. 'My contract with the people who come to see me is that I make them laugh, first and foremost. If that doesn’t happen all the messages in the world are going to be meaningless. If I make people laugh a lot and I slip a few of those bits in, fine. But not at the expense of making them laugh.’
  http://www.zeebra-online.de/index.php/amlodipine-besylate-10mg-tab-price-3528.pdf#miss can you split norvasc tablets The Oyster Recovery partnership works on Harris Creek, Maryland in this handout picture courtesy of the Maryland Department of Natural Resources taken by Mike Naylor, Shellfish Program Assistant Director at the Department of Natural Resources on May 16, 2013.
  http://alka-mzdy.cz/drbehealthycom-65cb.pdf lynemouthpharmacy.co.uk Team Rivers scored a small victory Wednesday when Supreme Court Justice Anil Singh denied the Belize-based corporation’s bid to be allowed immediate access to Hazan’s former digs. He ordered both sides to return later this month to hash out this long-running condo war in court.

  Report
 • Arnold - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Lost credit card http://mec.npic.edu.kh/index.php/fep-105-mail-order-pharmacy-5953.pdf buy cheap drugs india But a growing body of evidence suggests several factors may have contributed to the crash, including MM&A’s practice of leaving trains unattended on the main line instead of moving them onto the siding, a stretch of parallel track equipped with a large metal derailer that is designed to push the front of the train off the tracks and stop it from moving farther.
  https://www.svetvzpominek.cz/yasminelle-cena-na-recepte-9c39.pdf#dear cenas de bira e yasmin na novela de corpo e alma Rival Starbucks Corp, the world's biggest coffeechain, is scheduled to report results next week. (Reporting by Maria Ajit Thomas and Aditi Shrivastava inBangalore; Editing by Saumyadeb Chakrabarty)
  https://expand.disruptive.live/priligy-60-mg-rezeptfrei-9787.pdf#sympathetic priligy 30 mg notice "In the mid-to-long term the demand for infrastructure isgoing to be as acute as ever," Rice told Reuters at theAsia-Pacific Economic Cooperation (APEC) conference, where a keytheme is sustaining the region as an engine for global growth.
  http://www.ultimate.cz/can-i-take-2-viagra-pills-c3e7.pdf levitra less side effects than viagra Witness Sophie Burnett, who works at Sunglass Hut in the airport, told The Daily Telegraph: "It was quite shocking actually because the big window that we can usually see out of, out of our shop, it looked like it had gone into night-time where this big black cloud of smoke had taken over the whole window."
  http://alka-mzdy.cz/is-cipro-a-good-antibiotic-for-uti-65cb.pdf#congratulated is ciprofloxacin safe for sinus infection
  The stoppage will be the third this year and has been organised by the countrys two main unions. Its timed to happen as lawmakers vote on a bill which will slash thousands of public sector jobs.

  Report
 • Roger - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm a partner in https://www.amos-ova.cz/doktor-potenzmittelcom-erfahrungen-eb83.pdf doktor-potenzmittel.com erfahrungen
  "The most astonishing thing I saw though was probably in Tokyo, which the guys visited for the first time in January. Japan was suffering its greatest snowfall for a decade and I saw dozens and dozens of little girls, camping out in the snow, holding placards and enduring those kinds of temperatures just to get a glimpse of the band.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/trazodone-for-insomnia-user-reviews-a0f5.pdf#fastened trazodone and weight gain dosage At around the same time, BMC was fighting with the IRS overits transfer pricing practices. Transfer pricing is an area offrequent dispute involving how multinationals move and pricecapital and assets among units in different countries.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/buy-nexium-australia-a0f5.pdf#snuff nexium 20 mg over the counter His ability to move the puck has improved greatly, add that in with his ability to take and give hits give him an outside chance to make the NHL squad, but with the amount of prospects and NHL guys a head of him Id look for him to be in Albany for the foreseeable future.
  https://www.hcnv.cz/naturally-slim-videos-3a66.pdf#dive naturally slim h2orange cup The RSS, founded in the 1920s with a clear objective to make India a Hindu nation, functions as an ideological fountainhead to a host of hardline Hindu groups - including Mr Modi's BJP, with which it has close ties.
  http://rnd.npic.edu.kh/como-se-toma-el-viagra-femenino-4c14.pdf para que se usa el viagra The agreement was a particular milestone for Security Council action on Syria, which for the years of bloody Syrian civil war has been gridlocked by vetoes from Russia, a known backer of the Assad regime.

  Report
 • Reggie - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  One moment, please https://www.demaster.cz/ciproxin-hydrocortison-korvatipat-hinta-c0a4.pdf#anticipate comprar ciprofloxacino 500 I watched the sun rise on the face of Longs Peak, the golden light reflecting on the fresh dusting of snow as I began the drive down into Estes Park, a tourist town at the eastern entrance to the popular Rocky Mountain National Park.
  http://madisonminiwarehouses.com/backstrong-northland-d80a.pdf backstrong roman chair The wide-scale embassy closings may also reflect that the U.S. diplomatic corps and State Department have less tolerance for uncertainty, analysts said. U.S. Ambassador to Libya Christopher Stevens and three other Americans died in an attack on the U.S. consulate in Benghazi, Libya, on Sept. 11.
  https://www.tri-pruhy.cz/effexor-xr-for-pain-relief-e829.pdf effexor side effects diarrhea “It is disappointing, however, that neither intensive glycemic control nor the use of specific diabetes medications is associated with any suggestion of cardiovascular benefit. Thus the evidence does not support the use of glycated hemoglobin as a valid surrogate for assessing either the cardiovascular risks or the cardiovascular benefits of diabetes therapy.”
  https://www.hcnv.cz/hoodia-gordonii-apotheke-preis-3a66.pdf harga original hoodia slimming pelangsing Speaker Bercows insistence on the separation of powers between government and parliament, on the restoring to parliament of the primacy of its calling to account and his giving it the means to do so is a hugely significant regeneration and the start of a road that may take an interesting route.
  https://www.tri-pruhy.cz/ajanta-pharma-dahej-recruitment-e829.pdf#air ajanta pharma turnover While many companies are started by entrepreneurs with good intentions, "there could be some sharks out there as well," said William Beatty, the director of securities in Washington state. "I hope a lot of people don't get hurt," he said in a telephone interview.

  Report
 • Elijah - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I can't get a signal http://www.techguy4u.in/hfhealthcarecom-4cd3.pdf#pushing hfhealthcare.com 'The Hills' hottie is officially single. Lauren Conrad and longtime beau Kyle Howard have called it quits, after three years of a seemingly drama-free relationship. The breakup was a mutual decision and no third parties were involved, reported EOnline. Conrad, 24,'My Boys,' through Brody Jenner, who is coincidentally Conrad's ex-boyfriend and former MTV co-star. At the time, she was still filming 'The Hills,' although Howard never made an appearance on the show.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/hemogenin-antes-e-depois-5953.pdf hemogenin preo cartela The changes, which Google announced in a revised terms ofservice policy on Friday, set the stage for Google to introduce"shared endorsements" ads on its sites as well as millions ofother websites that are part of Google's display advertisingnetwork.
  https://www.tri-pruhy.cz/dermallure-serum-e829.pdf#reassure dermallure serum ingredients Although Russian opposition leader Alexei Navalny appears poised to lose Sunday’s high-profile mayoral election in Moscow by a landslide, observers say his hard-fought race to the finish won’t be all for naught.
  http://lotusmedia.in/buy-rosuvastatin-generic-4dcb.pdf crestor rosuvastatin calcium 5 mg The main reasons scientists don't think GJ 1214-b supports life is that it is likely to be considerably hotter than Earth and walled in by a much thicker atmosphere. Also, its star is much smaller and dimmer than our own.
  http://www.ultimate.cz/erectalis-20-mg-tadalafil-c3e7.pdf#famine does erectalis work Acer indicated that it expects devices based on Google platforms, including Android and Chrome OS, to make up as much as 12 percent of its revenue by the end of this year, and up to 30 percent next year.

  Report
 • Coleman - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  How do I get an outside line? https://www.blacktheatresrnec.cz/tymedcampcom-a0f5.pdf uromed.com.br State colleges are generally covered up to the full value of the number of units or years bought, says Betty Lochner, director of Washington's Guaranteed Education Tuition program and the vice chairwoman of the College Savings Plans Network.
  http://madisonminiwarehouses.com/a-supplementscom-d80a.pdf#intelligent spa.doctorsask.com While I think nationalized health insurance is a bad thing, it would make more sense to implement it piecemeal. Target a group (like folks who are denied health care), implement the help for that group then evaluate the results (costs, number of people being served and problems encountered). Determine if other groups need help then estimate what is needed and how much it costs (as well as can the costs be justified?).
  http://www.zeebra-online.de/index.php/amitriptyline-100-mg-dose-3528.pdf#incident can amitriptyline cause a false pregnancy test In its first hour at midafternoon, Al Jazeera pledged tocover "issues that matter to America and the world beyond."Anchors said they would provide in-depth coverage of storiesignored by other media outlets, with bureaus in cities theyconsidered underserved such as Nashville and Detroit.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/generic-combivent-canada-a0f5.pdf#adjustment generic combivent canada "We've had several of these solar minimums, and each time the polar field has been weaker. And each time, the next cycle has been a little bit weaker," he told SPACE.com. "So it would be nice to see one where the polar field strength was higher, and the next cycle was higher as well."
  http://epscoindia.com/man-sports-nolvadren-xt-pct-1ab7.pdf#sail man sports nolvadren xt review Spain ceded the strategically located territory to Britain in perpetuity in 1713, but has long argued that it should be returned to Spanish sovereignty. London says it will not do so against the wishes of the 27,000 Gibraltarians, who are staunchly pro-British.

  Report
 • Chong - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  very best job http://mariascakes.com.au/repp-sports-pct-8392.pdf repp sports Clinton’s husband has already hosted a handful of fundraisers for McAuliffe. The question of how much the former first lady will do for the Democratic nominee politically has been one of the subplots of the 2013 race.
  http://www.sunabi.com/vesuvio-mineral-face-mask-7800.pdf eczema vanished pdf
  Many insurers are trying to get out of the annuity businessbecause profits can be hard to come by amid historically lowinterest rates and elevated market volatility, and as a wave ofbaby boomers start to enter or approach their retirement years.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/cialis-yurtdisi-siparis-a0f5.pdf#equality cialis yurtdisi siparis Household consumption accounts for just a third of China's economy, but as disposable incomes rise across the country, domestic spending will inevitably rise. In China's cities, the average disposable income per capita has soared 30% since 2010.
  https://www.kisjmk.cz/drug-interactions-ciprofloxacin-hcl-2284.pdf can dogs use ciprofloxacin eye drops With the minimum monthly wage in the manufacturing heartland of Shenzhen in southern China now 1,600 Yuan (£170), according to the China Labour Bulletin, Cambodian workers are paid less than a third of what their Chinese equivalents earn.
  http://alka-mzdy.cz/medspharmashopwixsitecom-65cb.pdf quoteshealth.insokyl.com Expanding in outdoor sports clothing would help reduce itsdependence on the winter season and tap a market growing rapidlyas people increasingly escape the city to spend more time in thewoods and mountains.

  Report

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Clipul zilei

Go to top