Joi, 21 06 2018
Contestația lui Tomașeschi a fost respinsă: Iulia Scântei primește mandatul de senator de Iași

Contestația lui Tomașeschi a fost respinsă: Iulia Scântei primește mandatul de senator de Iași

Două cereri de invalidare a două mandate de senator au fost depuse, marţi, la comisia de validare a mandatelor din Senat, una vizând-o pe Iuliana Laura Scântei, senator PNL de Iaşi, şi cealaltă vizând întregul legislativ, ambele fiind însă respinse pentru că nu conţin elemente de admisibilitate.

 

„Prima a fost o contestaţie la adresa Iulianei Scântei. Dragomir Tomaşeschi, locul 3 de pe lista PNL, a susţinut că nu era membră în momentul depunerii candidaturii. Am avut în vedere două argumente pentru care am respins-o. Primul: când depui dosarul, depui şi o declaraţie pe proprie răspundere care este validată de preşedintele partidului când depune listele. În al doilea rând, Iuliana Scântei a depus şi cardul şi adeziunea din data formulării”, au declarat surse parlamentare pentru News.ro.

 

Potrivit aceloraşi surse, cea de-a doua contestaţie a fost semnată de Nica Leon şi se referă la întregul legislativ.

 

„A doua contestaţie nu era practic o contestaţie, ci era un pomelnic scris de Nica Leon care are vreo 40 de pagini în care a copiat principii constituţionale, cu suveranitatea. Dar nu contestă nimic. Noi am catalogat-o ca şi contestaţie şi am respins-o ca fiind inadmisibilă, pentru că nu cerea nimic şi nu aducea niciun argument”, au arătat sursele citate.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Go to top