Luni, 23 04 2018
Camelia Gavrilă și Iulia Scântei, singurii parlamentari de Iași cu funcții importante în Legislativul României

Camelia Gavrilă și Iulia Scântei, singurii parlamentari de Iași cu funcții importante în Legislativul României

Componenţa comisiilor din cadrul Camerei Deputaţilor şi a Senatului a fost publicată în Monitorul Oficial, comisiile putându-şi începe de astăzi lucrările. Singurul parlamentar de Iași ales președinte de comisie este Camelia Gavrilă, deputat PSD. Totodată, Iulia Scântei (PNL), a fost aleasă vicepreședinte al Senatului.

 

Cei cinci senatori ieşeni aleşi pe 11 decembrie, aflați toți la primul mandat, și-au ales fiecare comisia în funcţie de pregătirea profesională. Iulia Scântei (PNL) este singura care a fost aleasă într-o funcție importantă, respectiv vicepreședinte, în camera superioară a Parlamentului.

 

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, economistul Victorel Lupu, ales ca senator pe listele PSD, va lucra în cadrul comisiei economice, de industrii şi servicii, şi în cadrul comisiei permanente a românilor de pretutindeni. În comisia economică s-a înscris şi senatorul PSD Vasilică Toma, om de afaceri în domeniul tranportului de persoane, acesta făcând parte şi din comisia pentru dezvoltare şi strategie economică. Deşi preşedinte al unei asociaţii a transportatorilor de persoane, Toma nu a optat pentru comisia de transporturi a Senatului.

 

Profesorul universitar Doru Adrian Pănescu (PSD) a ales să facă parte din comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, respectiv din cea pentru cultură şi media. Din aceasta din urmă va face parte şi scriitorul ieşean Dan Lungu, ales senator din partea USR. În plus, acesta s-a înscris şi în comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi. Cel de-al cincilea senator ieşean, Iulia Scântei (PNL), de profesie notar, va face parte din comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor CEDO, comisia pentru cultură și media, ca şi din cea de validare a mandatelor celorlalţi senatori. Niciunul din senatorii ieşeni nu ocupă vreo funcţie de conducere în cadrul comisiilor în care activează, toţi cinci fiind simpli membri, scrie „Ziarul de Iași”. Iulia Scântei a fost, în schimb, aleasă vicepreședinte al Senatului.

 

La Camera Deputaților, Cosette Chichirău (USR), economist, va face parte din comisia pentru buget, finanţe şi bănci, alături de Varujan Vosganian (ALDE), de asemenea economist de profesie. Liberalul Marius Bodea, fost şef al Aeroportului, va fi secretarul comisiei pentru transporturi şi infrastructură, iar colegul său de partid, Costel Alexe, absolvent al Facultăţii de Geografie, va fi vicepreşedinte al comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic.

 

Viceliderul grupului parlamentar al PMP, Petru Movilă, va activa în comisia pentru sănătate şi familie, coleg cu noul deputat de Iaşi Nicolae Bănicioiu (PSD). Acesta va face parte şi din comisia pentru afaceri europene. Social-democratul Silviu Macovei, avocat, va fi membru în comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, iar colegul său de partid Tudor Ciuhodaru, medic de Urgenţe, în cea pentru sănătate şi familie.

 

Fostul boxer Vasile Cîtea, dar şi fosta şefă a ISJ Iaşi Camelia Gavrilă (PSD), profesor de Limba română, vor fi colegi în comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a ajudecat chiar preşedinţia acestei comisii. Deputatul PSD Vasile Axinte şi cel PNL Dumitru Oprea vor face parte din câte două comisii, cea pentru muncă şi protecţie socială, respectiv tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Oprea va fi vicepreşedinte la prima comisie, iar Axinte, vicepreşedinte la cea de-a doua, arată sursa citată.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Clipul zilei

Go to top