fbpx
 
Secretara CL Târgu Frumos, accident mortal la Cotnari

Secretara CL Târgu Frumos, accident mortal la Cotnari


„Dosarul Spulber” zace într-un sertar de la Parchetul Hârlău, iar autoarea unui accident teribil susţine în funcţie un primar condamnat.  Felicia Spulber, persoana care refuză întocmirea unui referat care ar duce la pierderea mandatului de către primarul Ionel Vatamanu, are ea însăşi probleme cu legea. Edilul este condamnat definitiv într-un dosar penal. În 2015, Felicia Spulber a omorât o bătrână la Cotnari. Pe relaţia dintre fratele său, avocatul Sorin Beşleagă, şi prim-procuroarea Irina Mona Alexa de la Hârlău, dosarul de omor din culpă este tergiversat.

 

În vara anului 2015, Felicia Spulber, actuala secretară a Consiliului Local Târgu Frumos, a omorât o bătrână. Conform martorilor, Spulber s-a urcat cu maşina pe trotuar, în comuna Cotnari, şi a lovit-o pe femeie. La câteva zile după aceea, victima accidentului a murit. Între timp, Felicia Spulber, al cărei dosar de omor din culpă nu a ajuns încă în instanţă, este principala apărătoare a unui primar condamnat definitiv, despre care legea spune că ar trebui să rămână fără funcţie.

 

Confirmări din mai multe surse

În 2015, Felicia Spulber a fost la volan în momentul în care s-a urcat cu maşina pe trotuar şi a omorât-o pe Viorica Coţofanu. „Îmi amintesc acel accident, dar nu ne-am ocupat noi. Cercetările au fost făcute de către Poliţia Hârlău. Noi nu avem niciun fel de date”, ne-a explicat un poliţist din Cotnari. Un alt subofiţer de Poliţie din zonă ne-a confirmat însă persoana implicată: „La volan era, într-adevăr, Felicia Spulber, actuala secretară de la Consiliul Local Târgu Frumos”.

Dosarul a ajuns la Leon Sârbu, ofiţer în cadrul Poliţiei Hârlău, dar acesta refuză să discute subiectul. În schimb, mai mulţi localnici din Hârlău au confirmat pentru REPORTER DE IAŞI că la volanul maşinii se afla secretara de la Târgu Frumos, care este din zona Cotnariului. „Eram plecat când s-a întâmplat, dar am auzit despre accident. Victima, Viorica Coţofanu, era o bătrână din satul Hodora”, ne-a explicat un politician din zonă.

Felicia Spulber a fost contactată telefonic, dar a refuzat să dea declarații: „La revedere!”, a spus și a închis.

 

Felicia Spulber, un paradox ruşinos la Târgu Frumos 

 

Dosar la sertar

Rezultatul cercetărilor, finalizate şi incluse într-un dosar de către Poliţia Hârlău, au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău şi acolo a rămas.

Mai mulţi politicieni din zona Cotnari – Hârlău, care cunosc persoana implicată, au precizat că Felicia Spulber ar fi fost protejată de actuala prim-procuroare a Parchetului Hârlău, Irina Mona Alexa. Două detalii par să indice o asemenea posibilitate. Primul este experienţa unor poliţişti de la Poliţia Rutieră din Iaşi, care ne-au explicat că, în cazul unor accidente simple, cu un şofer şi o victimă, cercetările nu durează extrem de mult. “Lucrurile sunt clare în astfel de situaţii. Nu sunt necesare expertize suplimentare. Spre exemplu, în cazul avocatului Iulian Gafon, lucrurile au fost clare: era beat, s-a urcat pe trotuar, a omorât, a fugit. Nu este nevoie de prea multe expertize acolo, de aceea este deja condamnat. În accidentele mai complexe, durează un an, un an şi jumătate, chiar doi până ajunge dosarul în instanţă”, a spus un poliţist pentru REPORTER DE IAŞI.

 

Fratele ar fi făcut legătura?

Al doilea detaliu este alăturarea numelui procuroarei Alexa în alt caz dubios, alături de Ghenadie Ciobanu, fostul prim-procuror de la Hârlău. Procurorii DNA susţin că acesta a fost implicat inclusiv în muşamalizări de accidente. Alături de Ciobanu, DNA ar fi anchetat alţi doi procurori, printre care şi Irina Mona Alexa. “Dacă a salvat-o procuroarea, legătura lor este prin intermediul fratelui Feliciei Spulber, avocatul Sorin Beşleagă. Este un avocat care avea cabinet în zona Cotnari”, ne-a mai spus politicianul din Hârlău.

 

Primarul stă în funcţie pe şest

 

Nu vrea să scrie referatul

Principalele postări ale Feliciei Spulber din ultima vreme de pe reţelele de socializare se leagă de speranţa că ordonanţele de graţiere şi amnistie, precum şi cea de dezincriminare a abuzului în serviciu până la prejudiciul de 200.000 de lei, să fie aprobate. Are toate motivele, fiind ea însăşi personajul unui dosar penal cu infracţiune gravă. Şeful ei, Ionel Vatamanu, condamnat definitiv cu suspendare, mai ocupă acum funcţia de primar la Târgu Frumos doar pentru că Felicia Spulber a refuzat să întocmească un referat prin care să informeze Prefectura asupra situaţiei juridice a primarului. Pentru că întârzie această procedură, prefectul a depus plângere penală împotriva ei. Surse din oraş au precizat că aşteaptă, atât ea, cât şi primarul, celebrele ordonanţe ale colegilor din PSD.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30