fbpx
 
Executarea maşinii lui Fenechiu, o panaramă

Executarea maşinii lui Fenechiu, o panaramă


Situaţie penibilă în care este pus Statul de un infractor condamnat definitiv într-un dosar penal. Un BMW X6 gri, din 2009, aparţinând fostului ministru Relu Fenechiu nu a putut fi confiscat timp de trei ani pentru că „nu a fost identificat în trafic”. Asupra maşinii a fost înfiinţat sechestru pentru recuperarea unei părţi din prejudiciul de 5,7 milioane de lei din dosarul „Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

 

„Procesul- verbal de sechestru a fost comunicat Primăriei Iaşi şi Poliţiei Rutiere Iaşi. Autoturismul nu a fost găsit în urma deplasării la adresa de domiciliu a debitorului şi nici nu a fost identificat în trafic de lucrătorii Poliţiei Rutiere, până la data prezentei”, a precizat executorul judecătoresc Dragoş Iovu, la o solicitare REPORTER DE IAŞI.

 

Două sechestre

Pe un BMW X6 aparţinând lui Relu Fenechiu au pus sechestru, în toamna anului trecut, şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cauza în care fostul lider liberal a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În acest caz, Relu Fenechiu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2016, la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, după ce a recunoscut infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani privind contracte încheiate de o firmă de software cu Ministerul Justiţiei şi societatea Antibiotice. Instanţa a dispus ca de la ieşean să fie confiscată suma de 901.526 de euro.

 

Ar fi culmea ca, la eliberare, Fenechiu să vină acasă cu BMW-ul

 

Condamnat în două dosare

Fostul lider liberal a fost acuzat de DNA că prin firma sa Fene Grup a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Euro Plus SRL Iaşi şi acţionar al SC Fene Grup SA, au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Fostul ministru a cerut magistraţilor contopirea pedepselor primite în cele două dosare, următorul termen al procesului fiind la Tribunalul Vaslui în 22 februarie.

 

Telenovela executării

Fenechiu nu a plătit până acum prejudiciile din cele două dosare pentru că are pe rol mai multe dosare în instanţă. Cel mai important este cel de partaj bunuri comune cu fosta soţie, aceasta cerând magistraţilor să împartă bunurile dobândite în timpul mariajului în aşa fel încât să nu-i fie executate părţile ei. Dosarul acesta durează de mai bine de doi ani. Din cauza acestui dosar au fost stopate multe dintre executările silite ale lui Fenechiu. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30