fbpx
 
Marius Bodea: Iaşul contribuie cu 380 milioane lei mai mult decât primeşte de la bugetul naţional

Marius Bodea: Iaşul contribuie cu 380 milioane lei mai mult decât primeşte de la bugetul naţional


Deputatul Marius Bodea, președintele organizației municipale a PNL, se arată îngrijorat de faptul că Iașul este complet ignorat de actuala guvernare PSD. Totodată, el arată că județul contribuie cu mult mai mult decât primește de la bugetul național.

 

„Judeţul Iaşi este complet ignorat de actuala guvernare a PSD. Niciun proiect major nu a primit finanţare de la Guvern în acest an, deşi judeţul nostru contribuie cu 380 mil. lei mai mult decât primeşte de la bugetul naţional. Finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Iaşi, continuarea proiectului de modernizare a Aeroportului Internaţional Iaşi, construcţia unui centru intermodal de transport marfă sau fonduri pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene sunt nevoie stringente ale comunităţii noastre, nu şi pentru guvernul PSD. 

 

Mai mult, se crează inechităţi şi disparităţi regionale, în condiţiile în care banii publici sunt alocaţi pe criterii politice. Judeţul Teleorman a primit peste 320 mil. lei pentru investiţii, iar Judeţul Timiş peste 800 mil. lei. Asta pentru că aşa au decis premierul Grindeanu, care este din Timiş, şi Liviu Dragnea, care este din Teleorman.

 

În condiţiile în care rolul Guvernului ar trebui să vizeze investiţii pentru creşterea coeziunii teritoriale şi reducerea disparităţilor dintre regiuni, tratamentul nedrept la care este supus Iaşul este strigător la cer. Iaşul este singura metropolă care trebuie să iradieze prosperitate în toată Regiunea de Nord-Est, iar Guvernul, prin politicele sale discriminatorii la adresa comunităţii noastre, condamnă la subdezvoltare, în fapt, toată Moldova.

 

PNL Iaşi, prin amendamentele depuse la Legea Bugetului de Stat de către parlamentarii săi, prin interpelări şi întrebări adresate membrilor Executivului, prin semnalarea publică a acestor nedreptăţi, încearcă să corijeze această situaţie. Faptul că PSD ignoră Iaşul are consecinţă asupra tuturor, fie votanţi de dreapta sau de stânga.

 

Consider că actuala lege a finanţelor publice locale şi a codului fiscal trebuie schimbată astfel încât o mai mare parte a banilor care se produc în comunităţi prin taxe şi impozite să fie cheltuiţi de către autorităţile publice locale. Descentralizare înseamnă, în fond, acordarea comunităţilor locale dreptul să îşi administreze banii aşa cum consideră de cuviinţă, în funcţie de nevoile şi proiectele locale.”, arată deputatul PNL Marius Bodea, într-un comunicat de presă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: