Miercuri, 23 05 2018
PNL Iași: Mihai Chirica încercă să protejeze interesele singurului patron de presă din Moldova condamnat pentru şantaj

PNL Iași: Mihai Chirica încercă să protejeze interesele singurului patron de presă din Moldova condamnat pentru şantaj

Consilierii PNL îl acuză pe primarul Iașului că protejează interesele imobiliare ale unui Ghiocel Asimionesei, patron de presă condamnat pentru șantaj. Liberalul Răzvan Timofciuc a anunțat că a chemat în judecată Primăria pentru a avea acces la documentele pe care șeful municipalității refuză în mod constant să i le arate.

 

„În data de 26 iunie am solicitat de la Executivul Primăriei contractul de asociere dintre societatea Delta Press Investment, condusă de singurul patron de presă din Regiunea Moldovei condamnat pentru santaj, şi Consiliul Local al Municipiului Iași. Acest contract a fost aprobat în plenul Consiliului Local în anul 2005 şi prevede cedarea unui teren în suprafaţă de 1.400 mp de pe Sărărie 202 către clanul Asimionesei în condiţii care, după toate datele, prejudiciază Municipiul Iaşi.

Am făcut această interpelare întrucât acest contract a facut obiectul unei Hotărâri de Consiliu Local din 31 iunie şi, în calitate de consilier local, sunt obligat să îmi exprim votul în cunoştinţă de cauză pe proiecte care au legătură directă cu contractul respectiv.

Primarul Chirica a refuzat să îmi pună la dispoziţie această informaţie, încercând astfel să protejeze interesele societăţii condusă de patronul de presă condamnat pentru şantaj. Este trist că primarul Mihai Chirica apără interesele unui om care, prin linşajul media, încearcă să distrugă instituţii cu tradiţie din oraşul nostru, oameni respectabili, oameni de afaceri sau iniţiative private care nu cedează extorcării şi intimidării.

M-am adresat instanţei de contencios administrativ şi am chemat în judecată Primăria Iaşi, prin primar, pentru a putea avea acces la acest document.

Domnule Chirica, aveţi obligaţii faţă de o anumită grupare mafiotă şi sunteţi constrâns să acţionaţi într-un anumit fel? Ridicaţi-vă la înălţimea funcţiei pe care o ocupaţi! Renunţaţi să apăraţi interesele unor indivizi care au făcut şi fac atât de mult rău Iaşului şi ieşenilor!”, afirmă consilierul liberal Răzvan Timofciuc.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Clipul zilei

Go to top