Luni, 21 01 2019
Marius Bodea: „Chirica, un primar corijent la investiţii”

Marius Bodea: „Chirica, un primar corijent la investiţii”

„Proiectul aprobării execuţiei bugetului după primul semestru trădează neputinţa administraţiei Chirica de a realiza investiţii serioase pentru Iasi. La secţiunea dezvoltare, gradul de realizare a investiţiilor este de 7.7%, deşi suntem la jumătatea anului. Anul trecut, gradul de realizare a investiţiilor la finalul anului a fost de 30%”, arată deputatul PNL Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

 

„Întregul său aparat de propagandă personală, plătit cu mulţi bani publici, nu îl mai poate ajuta acum sa coafeze o realitate dureroasă: acest procent infim de realizare a investiţiilor. Ori, până şi elevii din ciclul primar ştiu astăzi că investiţiile în economie sunt cele ce asigură dezvoltare economică şi socială.

 

Primarul Chirica înţelege să administreze oraşul cu peticeli şi activităţi mărunte, iar investiţiile mari întârzie sa apara din cauza incompetenţei si lipsei de transparenţă în întocmirea procedurilor de licitaţie.

 

Pavările, înierbările, reparaţiile de străzi sunt procese edilitare absolut fireşti şi care, mai mult, sunt de competenţa exclusivă a unor şefi de servicii din Primărie şi unităţi din subordinea Primăriei, pentru care acei funcţionari îşi încasează lefurile. Este ruşinos ca primar să te împăunezi cu mărunţisuri realizate de subordonaţi

 

Lipsa sa de implicare reală în problemele sistemice ale Iaşului, propaganda permanentă de zâmbete false către toate categoriile socio-profesionale, neînsoţită de măsuri concrete  care să le facă viitorul liniştit acestor oameni, implicarea personală doar la chermezele oraşului reprezintă golul imens cu care vom rămâne în cele din urmă după singurul său mandat de Primar al Iaşului.

 

Mai mult, Chirica acoperă respingerea proiectelor reabilitării terenurilor de sport prin PNDL cu modernizarea parcurilor de joacă, proiect care stă la sertar de 2 ani. 

 

Miza sa unică este că ieşenii vor spune la nesfârşit “bine că se fac si astea” îl va duce la izolare politică definitivă.

 

Faptul că Iaşul a primit 0 lei pentru investiţii din bugetul de Stat, o sumă infimă prin PNDL, mai mică decit au primit comune precum Ciorteşti sau Plugari, nu este din cauza unui conflict a primarului Chirica cu Dragnea, ci un proces de auto-izolare a acestuia, un fenomen ireversibil de paranoia în care trage oraşul dupa el. 

 

Ca oponent sincer al acestui tip de administraţie și personaje, nu îmi doresc, totuşi, ca după aceşti patru ani, să câştig pariul cu ieşenii că am avut dreptate, că acest personaj şi clica cu care s-a înconjurat au minţit. Pentru că asta va însemna că în anul 2020, când ieşenii vor alege alt primar, Iaşul să fi pierdut oportunităţi  de nerecuperat în viitor.

 

Sper ca o minune să îl trezească la realitate pe fostul şi, din păcate, doar actual Director Tehnic al Primăriei Municipiului Iaşi, domnul Mihai Chirica.”, mai spune Marius Bodea.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Januarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Clipul zilei

Go to top