Miercuri, 26 09 2018
Liviu Brătescu (PNL): Organizarea de bâlciuri şi baluri în amintirea anului 1917 arată fie incultura, fie cinismul domnului Maricel Popa

Liviu Brătescu (PNL): Organizarea de bâlciuri şi baluri în amintirea anului 1917 arată fie incultura, fie cinismul domnului Maricel Popa

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi Liviu Brătescu, consilier judeţean, a susţinut astăzi o conferinţă de presă cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la gestionarea discutabilă a programului Precentenarului Marii Uniri de către executivul Consiliului Judeţean Iaşi, catalogând drept „ruşinos“ întreg conceptul programului finanţat din resurse guvernamentale. 

 

În stilul său triumfalist, domnul Maricel Popa ne-a anunţat săptămâna trecută că, prin alocarea celor aproape 6 milioane de lei manifestărilor din noiembrie de la Iaşi, Guvernul dă startul Programului Centenar. Domnia sa uită sau, cel mai probabil, nu are ştiinţă că a existat o Hotarâre de Guvern nr 369 din 29 noiembrie 2016 care a finanţat şi stabilit programul unei serii ample de evenimente dedicate Precentenarului Marii Uniri, o serie desfăşurată, în parte, şi la Iaşi, sub coordonarea fostului coordonator al Departamentului Centenar în cadrul Guvernului, domnul Daniel Şandru. Eu am luat parte la aceste evenimente care pentru domnul Popa nu au existat niciodată!“


Consilierul judeţean Liviu Brătescu, coordonator la nivel naţional al Comisiei de Cultură, Culte şi Minorităţi a PNL, s-a arătat surprins că programul manifestărilor din 23-24 noiembrie nu a fost supus atenţiei Comisiei Centenar înfiinţate special în acest scop de către preşedintele CJ Maricel Popa, care îndeplineşte, de altfel, şi rolul de preşedinte al forului.

Suntem în faţa unui program cu autor necunoscut, cine îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul acestuia din partea Consiliului Judeţean?Liviu Brătescu a mai vorbit în faţa presei despre lacunele din cunoştinţele de istorie ale preşedintelui CJ Maricel Popa, promovând evenimente festiviste cu parfum provincial în amintirea unui an tragic, 1917, în istoria Iaşului. 

În loc să ofere ieşenilor circ în anul împlinirii a o sută de ani de la tragicele evenimente din 1917, mai bine s-ar aloca bani pentru restaurarea monumentului soldaţilor din Primul Război Mondial amplasat în Galata. Abia astfel am arăta că ne respectăm cu adevărat istoria, nu organizând târguri de zaharicale, baluri şi jocuri de arficii! 1917 a însemnat pentru Iaşi o creştere masivă de populaţie care aduce cu sine o serie întreagă de boli contagiose, epidemii de tifos, înregistrându-se un număr de 300.000 de morţi. Astfel că formula aceasta pe care domnul Popa o foloseşte, de «aniversare a Centenarului» denotă ori incultură, ori cinism. Noi la Iaşi, în 2017, nu avem ce serba, putem doar comemora 100 ani de la unul din cei mai dramatici ani din istoria oraşului. Nu poţi să incluzi într-un program acum baluri şi bâlciuri sau expoziţii de caleşti!“, crede vicepreşedintele PNL Iaşi. 


În schimbul festivismelor, în opinia consilierului judeţean Liviu Brătescu, mai potrivite ar fi fost să fie organizate evenimente cu caracter ştiinţific şi ceremonii adecvate momentului. 

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Clipul zilei

Go to top