Duminica, 23 09 2018
Marius Bodea: Primarul Iașului, domnul Chirica, umple orașul Iași de rușine!

Marius Bodea: Primarul Iașului, domnul Chirica, umple orașul Iași de rușine!

„La doar 3 zile de când domnul Chirica a acuzat PNL Iasi că minte în privința afacerii scandaloase din jurul achiziției la un preț de doua ori și jumătate mai scump decât prețul normal al stâlpilor de iluminat de pe Splaiul Bahlui, informațiile prezentate de noi au fost confirmate de alte două investigații diferite ale jurnaliștilor din Iasi”, arată deputatul PNL Marius Bodea, într-un comunicat remis astăzi, presei locale.

 

„Domnul Chirica a rămas acum dezbrăcat de ironii, de povești și manipulări media și ieșenii trebuie să îl  priveasca acum așa cum este de fapt: mincinos, implicat fără dubii într-o altă afacere penală și risipitor al banilor ieșenilor.

 

Dovezile incontestabile astăzi sunt că:

  1. Primăria Iași, sub comanda domnului Chirica, a plătit în mod ilegal stâlpi de iluminat care nu respectă documentația tehnică legală, recepționând stâlpi din țeavă obișnuită, în loc de stâlpi trainici din fontă, dar prețul plătit fiind pentru cei din fontă.
  2. Primăria Iași, prin Comisia de Evaluare numită de domnul Chirica, a respins și în alte situații oferte conforme pentru obiecte de mobilier stradal.
  3. Domnul Chirica a păgubit bugetul ieșenilor cu peste 400.000 Euro, permițând premeditat ca niște intermediari între producătorul real și Primăria Iasi să-și pună un „capac" în bani, de două ori și jumătate mai mare decât prețul real al produselor!!
  4. Domnul Chirica a mințit public că prietenul său de concedii, administratorul firmei Infra Data, nu ar fi implicat în această intermediere, dovezile incontestabile arătând ca firma în cauză a intermediat vânzarea acestor produse (cel puțin pentru lucrarea de pe malul drept), adăugând un comision uriaș, complet nejustificat, pentru aceste produse.
  5. Pe ambele maluri ale Splaiului Bahlui, ieșenii au plătit pentru fontă și au primit țeavă ordinară din fier.

Paradoxal, față de situația prezentată ironic în culori deschise duminica trecută de către dl. primar Chirica, astăzi probele sunt chiar mai grave decât le-am prezentat noi, liberalii, vineri în teren. Pentru Splai Bahlui Splai Drept, „capacul " intermediarului,  personaj apropiat primarului, este chiar mai mare, acești stâlpi nefiind nici măcar autentici, cel mai probabil fiind produși în China pe baza unei mostre prelevate de pe mal stâng.

Accesoriile de proveniență asiatică montate pe acești stâlpi, declarațiile producătorului român, declarațiile mincinoase și complice ale primarului, derularea ilegală a procedurii de achiziție și realitatea din teren, sunt dovezi clare ce devoalează existența unei mafii bine organizate la nivelul Primăriei Municipiului Iasi.

 

Vom face toate diligențele pentru ca toți cei vinovați să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat, să pună din buzunarul propriu cei peste 400.000 de euro care au fost efectiv subtilizați din buzunarul iesenilor și, nu în ultimul rând, să ajungem și noi în Iași să trăim într-un mediu civilizat cu o administrație onestă și dedicată comunității”, arată deputatul ieșean.

 

Citește și Chirica umblă cu „cioara vopsită”: licitația e trucată, Gafița e furnizor, stâlpii sunt „vițeversa”

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Clipul zilei

Go to top