fbpx
 
Costel Alexe: „Ziua când PSD a suspendat democraţia!”

Costel Alexe: „Ziua când PSD a suspendat democraţia!”


„Luni, 16 octombrie, tirania majorităţii a funcţionat din nou în Parlament, de această dată în Comisia Juridică a Senatului, unde a fost votat cu şase voturi „pentru” (PSD şi ALDE), 4 voturi „împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (UDMR) un raport de respingere a iniţiativei PNL de alegere a primarilor în două tururi”, arată deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași, într-o declarație de presă.

 

„Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali este necesară pentru a asigura legitimitatea şi reprezentativitatea fiecărui primar.

 

Această necesitate vine tocmai pe fondul anomaliilor apărute după alegerile locale din 2016, când în multe comunităţi am fi avut o cu totul altă configuraţie politică şi mai ales am fi evitat ca un primar să iasă cu 30%-32%, deşi masa critică împotriva sa era reprezentată de 2-3 contracandidaţi care cumulat aveau până la 60-70% din voturi.

 

Doar analizând situaţia din Judeţul Iaşi putem spune că altă configuratie ar fi fost în Paşcani, Hârlău, Popricani, Vânători, Cristeşti, Ion Neculce, Scânteia, Mogoşeşti Iaşi, unde categoric ar fi fost necesar turul 2, tocmai pentru a investi cu legitimitate câştigatorul fotoliului de primar. In fiecare judeţ din ţară au fost cel putin 4, 5 cazuri asemănătoare.

 

Dacă pot înţelege strategia PSD, partid care tradiţional este avantajat de alegerea într-un singur tur şi care face toate demersurile pentru menţinerea status-quo-ului, vă mărturisesc că sunt surprins de votul celor de la ALDE, formaţiune care iată că încă din 2017 îşi arată neputinţa de a fi pe propriile picioare şi acceptă statutul umilitor de anexă a social democraţilor.  Este clară poziţionarea ALDE pentru alegerile locale din 2020, unde speră să intre din nou pe uşa din dos a politicii. Rolul lor este ca în urma negocierilor politice să fie aruncaşi în bătălie drept „iepuraşi” sau „sateliţi”, cu misiunea de a rupe suficient de multe voturi pentru a-i pune la adăpost pe cei de la PSD, iar în schimb să capete câteva firmituri, sincecuri pentru conducerea de partid.

 

Dragi colegi ALDE, vă rog să vă gândiţi la două lucruri până ce proiectul de lege ajunge în plenul Camerei Deputaţilor. Vă rog în primul rând să vă gândiţi la esenţa liberalismului pe care îl clamaţi de multe ori şi să votaţi în acord cu aceste valori; să preţuiţi legitimitatea, piatra de temelie a oricărei democraţii sănătoase. În egală măsură să vă gândiţi la colegii voştri din teritoriu, să vă asumaţi că îi privaţi pe mulţi din ei de şansa unui fotoliu de primar în 2020. Gândiţi-vă că sunt multe comunităţi în ţară cu organizaţii puternice ALDE, care poate ar putea da un primar de dreapta într-un sistem cu 2 tururi, dar cărora le cereţi să facă un pas în spate pentru că s-a negociat în favoarea PSD!” a declarat deputatul Costel Alexe, președintele Biroului Politic Județean PNL Iași.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30