Luni, 20 05 2019
Nichita, simțindu-se trădat de Victor Ponta: „Eu și Mazăre am încercat să-i explicăm că prin forță vor să elimine PSD de pe scena politică. Nu trece mult și eram arestați”

Nichita, simțindu-se trădat de Victor Ponta: „Eu și Mazăre am încercat să-i explicăm că prin forță vor să elimine PSD de pe scena politică. Nu trece mult și eram arestați”

Gheorghe Nichita a acordat un interviu pentru DC News în care a făcut dezvăluiri bombă despre Victor Ponta după detonarea Elenei Udrea. Este cel mai grav denunț făcut de un social-democrat împotriva fostului premier.

 

Domnule Gheorghe Nichita ce ați simțit după ce au apărut dezvăluirile Elenei Udrea care îl vizează pe Victor Ponta, fostul dvs președinte de partid și premier?

„M-am simțit trădat. De atâta timp căutam o explicație pentru ceea ce mi s-a întâmplat și nu găseam: pe cine am nemulțumit, cine dorea să fiu scos din toate funcțiile din partid, să fiu eliminat din politică. Elena Udrea dă o explicație... e dureros. De la un punct încolo spune lucruri care par să se lege într-un fel ce lămurește multe. Am avut o relație bună cu Victor, l-am înțeles și când era revoltat și când rămăsese singurul care se bătea, în partid. A venit un moment când eu și alți colegi i-am făcut opinie negativă premierului Ponta, care venise cu Legile Justiției. Dacă vrei să distrugi partidul, cu astea o să reușești. E nevoie doar de un denunț și o să ne aresteze liderii, și sigur vor găsi denunțuri. Stați liniștiți, că o să dăm legea răspunderii magistraților, nu vă temeți de abuzuri că o să se echilibreze sistemul. O să se așeze. Rezultatul: mulți dintre cei care conduceau partidul au fost eliminați prin mijloace judiciare. De la Năstase, la Mitrea și la toți ceilalți. A fost o ședință CEx la Sinaia, în 2015. Eu și Mazăre am încercat să-i explicăm că prin forță vor să elimine PSD de pe scena politică. Nu trece mult și eram arestați”.

 

Sunteți într-un moment dureros, sunteți supărat, ce veți face?

„Am foarte multe anunțuri de făcut. Am stat alături de Ilie Sârbu, de Dragnea, de Geoană și de Ponta, știu multe despre  culisele politicii, am fost la vârful acesteia atunci când se decidea. Nu ca acum, când poate s-a dorit ca Moldova să nu mai aibă pe nimeni în conducerea PSD. Cât am stat în pușcărie, venea procurorul în fiecare zi: dă-mi-l pe Ponta și scapi, de ce nu-l dai? După vreo trei luni, nu-l mai cereau pe Ponta: dă-mi un ministru și ești liber. Sistemul își schimbase stăpânul”.

 

Ce-i reproșați fostului președinte de partid?

„Victor ar trebui, din respect pentru noi, să spună ceva, nu că îi cere Codrin Ștefănescu. De ce refuză? Poate că și tăcerea e un răspuns. Acest refuz al lui Ponta trimis prin sms nouă ne spune multe, e mai clar ca un răspuns la ceea ce zice Udrea. Știți, când comunicam prin sms, după ce a început eliminarea mea din politică, se făcea că suferă, că îi pare rău. Faptul că, acum, nu iese la dialog, e foarte grav.

 

„A băgat prevederea peste capul nostru. Și eu și Olguța ne-am împotrivit. La o lună de zile eram arestat. Acum nu pot vorbi mai mult, dar când voi ajunge la proces am să arăt lumii dosarul”

I-am spus eu și alții: hai să nu băgăm în statut chestia cu integritatea, pentru că o vor folosi dușmanii noștri, care ne fac dosare inventate doar ca să elimine conducerea PSD. A băgat prevederea peste capul nostru. Și eu și Olguța ne-am împotrivit. La o lună de zile eram arestat. Acum nu pot vorbi mai mult, dar când voi ajunge la proces am să arăt lumii dosarul. Cronologia spune multe, mai ales în lumina declarațiilor Elenei Udrea.

 

Pe George Maior l-am cunoscut de când era senator. Știam că sunt apropiați. Acel plan, cu Ponta președinte, Maior premier, ar fi necesitat curățarea PSD de anumiți oameni, ceea ce procuratura a și făcut.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top