Miercuri, 20 03 2019
PMP: Municipiul Iaşi va fi primul oraş din România care-şi va asuma declaraţia de unire a Republicii Moldova cu România

PMP: Municipiul Iaşi va fi primul oraş din România care-şi va asuma declaraţia de unire a Republicii Moldova cu România

În anul Centenarului şi în preajma împlinirii a 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, Partidul Mişcarea Populară face primul pas spre reîntregire!

 

În contextul asumării de către aproape 90 de localităţi din Republica Moldova a unei declaraţii de unire cu România, consilierii PMP vor solicita Consiliului Local al Municipiului Iaşi, semnarea unui document prin care Iaşul să facă pasul hotărâtor pentru cele două ţări, la 100 de ani de la Marea Unire. „Noi, consilierii PMP dorim să fim primii care să declare în mod public faptul că este momentul ca Republica Moldova să se unească cu România. În cel mai scurt timp posibil vom depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care vom solicita ca Municipiul Iaşi să îşi asume declaraţie de unire“, a declarat Violeta Gaburici, liderul consilierilor PMP din Consiliul Local Iaşi.

Astfel, în urma demersului PMP, Municipiul Iaşi va fi primul oraş din România care-şi va asuma declaraţia de unire a Republicii Moldova cu România.

Restabilirea frontierei României pe malul Nistrului este obiectivul de ţară, asumat de către preşedintele Traian Băsescu şi de către toţi membrii partidului. „Nu mai este o noutate faptul că PMP şi-a asumat, ca proiect de ţară, unirea Republicii Moldova cu România. Totodată, în contexul în care în 2007 am iniţiat procedura de înfrăţire dintre municipiile Iaşi şi Chişinău consider că în preajma zilei de 27 martie, Consiliul Local Iaşi ar trebui să adopte, de principiu, această declaraţie de unire. Prin această acţiune, noi, ieşenii ne vom reafirma sprijinul şi susţinerea pentru fraţii noştri de peste Prut. În plus, este anul Centenarului, anul în care trebuie să dispară urmările pactului criminal Ribbentrop – Molotov, iar graniţele României Mari să revină pe Nistru“, a declarat deputatul Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Clipul zilei

Go to top