fbpx
 
Dumitru Oprea: „Ministrul Teodorovici în epoca guvernării «ASTA E!»“

Dumitru Oprea: „Ministrul Teodorovici în epoca guvernării «ASTA E!»“


Deputatul PNL Dumitru Oprea critică, într-o declaraţie de presă, nonşalanţa „aproape puerilă“ a Ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care a recunoscut că informatizarea completă a Fiscului continuă să fie o problemă, din moment ce se mai întâmplă ca „formularele online să se depună la etajul II“. Dar, asta e a fost răspunsul ministrului. „«Asta e» pare să fie, de altfel, cea mai de preţ prevedere nescrisă a celebrului Program de guvernare al coaliției PSD-ALDE“, constată parlamentarul ieșean.
 

Redăm integral declaraţia deputatului PNL Dumitru Oprea:

„Cu o nonșalanță aproape puerilă, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, recunoaște că declarația conform căreia «formularele online se depun la etajul II» nu era o simplă glumă pe seama Fiscului, ci o realitate. Domnul Teodorovici a şi explicat mecanismul: „se primeau online, se printau, se luau din nou la mână». Tot el spunea că nu i-a venit să creadă când a auzit despre această procedură, «dar asta e». „Asta e“ pare să fie, de altfel, cea mai de preţ prevedere nescrisă a celebrului Program de Guvernare al coaliției PSD-ALDE.

Dacă domnul ministru ar fi făcut parte din prima colonie de pe Marte şi s-ar fi întors deunăzi pe pământ, la Bucureşti, i-am fi înţeles mirarea. Însă el abia a revenit în fruntea Finanţelor, iar despre rezultatele mandatului anterior probabil spune tot „asta e».

Totuşi, întrebarea celor mai mulți contribuabili este dacă, în continuare, vor depune la ghişeu  «n» formulare scrise de mână, ce vor fi înregistrate ulterior, tot de mână, de funcţionarii ANAF? Răspunsul oare va fi tot asta e!

De asemenea, contribuabilii întreabă dacă vor fi obligați să se prezinte periodic la ghişeele fiscului, pentru recensământ, doar pentru că se încăpăţânează să obţină venituri şi din alte surse decât salariul? Să fie răspunsul tot asta e!

Mai are sau nu mediul economic dreptul la predictibilitate şi la respectarea legii, fără modificarea din temelii, peste noapte, a codului fiscal, ignorând cele 6 luni pentru intrarea în vigoare? Se pare că nu, pentru că răspunsul este tot asta e!

Domnul Teodorovici crede că poate să împrumute, în numele românilor, sume uriaşe pentru a plăti cheltuielile curente şi pentru încadrarea în ţinta de deficit, sacrificând investițiile? Se vede că da, din moment ce răspunsul este asta e!

Iată cum Eugen Teodorovici şi-a pus singur eticheta pentru noul mandate la şefia Ministerului de Finanţe, de vreme ce la solicitările şefului de partid de a duce, din punct de vedere financiar, ţara în gard, răspunsul lui este «asta e!». Astfel, se demonstrează, încă odată, că în guvernarea PSD-ALDE funcţia bate bunul simţ!

Prof. univ. dr. DUMITRU OPREA

Deputat PNL


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30