Print this page
Petru Movilă: Unirea cu Republica Moldova trebuie să fie proiectul nostru de țară

Petru Movilă: Unirea cu Republica Moldova trebuie să fie proiectul nostru de țară

Deputatul PMP Petru Movilă spune că unirea României cu Republica Moldova trebuie să fie cel mai important proiect de ţară și că acest deziderat trebuie să fie prezent în discursul public al politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului.

 

„Restabilirea frontierei României pe malul Nistrului este proiectul de țară, asumat de către președintele Traian Băsescu și de către toti membrii partidului. Nu mai este o noutate faptul că PMP și-a asumat, ca proiect de țară, unirea Republicii Moldova cu România. Totodată, în contexul în care în 2007 am inițiat procedura de înfrățire dintre municipiile Iași și Chișinău, consider că în preajma zilei de 27 martie, Consiliul Local Iași ar trebui să adopte, de principiu, această declarație de unire. Prin această acțiune, noi, ieșenii, ne vom reafirma sprijinul și susținerea pentru frații nostri de peste Prut. În plus, este anul Centenarului, anul în care trebuie să dispară urmările pactului criminal Ribbentrop – Molotov, iar granițele României Mari să revină pe Nistru", a declarat deputatul Petru Movilă, presedintele PMP Iași.

Parlamentarul ieșean a anunţat, de asemenea, că PMP pregăteşte un proiect de lege prin care românilor din alte ţări non-UE - Serbia, Ucraina, dar şi Kazahstan să le fie înlesnit accesul pe piaţa muncii din România. Pe 27 martie se vor împlini o sută de ani de la revenirea Basarabiei între graniţele României.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare

Antibiotice