fbpx
Print this page
Plângere penală pentru bicicleta sprijinită pe maşină

Plângere penală pentru bicicleta sprijinită pe maşină


Doi ani de conflicte între doi vecini din cauza unui incident de dai în mintea copiilor. Despăgubiri în instanţă pentru avariile produse unei maşini de o bicicletă. Judecătorii au decis ca mama unei fetiţe să plătească unui vecin 1.000 de lei. Fata a sprijinit vehiculul pe două roţi de o maşină, zgâriind caroseria. Tribunalul Iaşi urmează să ia decizia definitivă în acest caz.

Neînţelegerile dintre cei doi vecini datează de peste doi ani şi s-au lăsat atât cu o plângere penală, cât şi cu un proces de daune în instanţă.

Război în penal şi în civil

Lucian N. s-a plâns judecătorilor că, în septembrie 2015, fiica Mihaelei B. şi-a rezemat bicicleta de maşina sa, parcată în zona blocului în care locuieşte. Astfel, mai multe elemente de caroserie ale autoturismului au fost zgâriate, respectiv aripa stângă spate şi portiera stângă spate.

 

 Cearta între vecini, o specialitate universală

 

Cum fetiţa a recunoscut că ea şi-a sprijinit bicicleta de maşină, bărbatul a mers şi a discutat cu mama sa, care ar fi „refuzat rezolvarea acestei probleme pe cale amiabilă”. Astfel, bărbatul s-a plâns anchetatorilor, care au închis dosarul, stabilind că fapta nu a fost săvârşită cu intenţie, iar autoarea era minoră. Lucian N. i-a solicitat din nou vecinei sale să achite reparaţiile autoturismului, dar aceasta ar fi refuzat.

„Rezultă că în prezenta cauză sunt întrunite toate condiţiile răspunderii civile delictuale în persoana pârâtei, astfel încât instanţa va admite cererea reclamantului şi o va obliga pe aceasta la plata sumei de 1001,22 lei, reprezentând despăgubiri - contravaloare reparaţii auto efectuate la autovehiculul proprietatea reclamantului”, Fragment din motivarea sentinţei

Cerere admisă total

Bărbatul s-a adresat instanţei, solicitând 1.000 de lei despăgubiri pentru avariile produse autoturismului, probându-şi pretenţiile şi cu o estimare a reparaţiilor făcute de un service auto. Pe de altă parte, Mihaela B. a susţinut că maşina pe care i-a arătat-o vecinul său avea mai multe avarii decât cele care se puteau produce prin zgârierea de către bicicleta fetiţei ei. „Din acel deviz rezultă că reclamantul a efectuat mai multe reparaţii la maşină, astfel că suma pretinsă nu este una certă”, a precizat, printre altele, ieşeanca, în faţa Judecătoriei Iaşi, potrivit documentelor de la dosar. Aceste aspecte au fost contrazise însă de reclamant, care a susţinut că maşina nu avea alte avarii.

Judecătoria Iaşi a decis însă, anul trecut, ca Mihaela B. să-i plătească vecinului său 1.000 de lei, contravaloarea reparaţiilor făcute la autoturism şi 75 de lei cheltuieli de judecată. Mihaela B. a contestat decizia, iar procesul urmează să fie reluat la Tribunalul Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare