PSD Iași: O nouă dovadă de incompetenţă a primarului Mihai Chirica!

PSD Iași: O nouă dovadă de incompetenţă a primarului Mihai Chirica!

Președinele  Maricel Popa este consternat de atitudinea infantilă a Primarului Iaşului: „Minciuna are picioare scurte, domnule Chirica! După ce aţi clamat sprijin financiar pentru Institutul Inimii, aţi uitat să participaţi la o şedinţă crucială pentru efectuarea reparaţiilor de la sediul afectat de incendiu. Culmea, clădirea aparţine chiar Primăriei!”

Am constatat cu surprindere absența reprezentantului Primăriei Iaşi de la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă convocată la sfârşitul săptămânii trecute, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi, Maricel Popa. La întâlnire s-au discutat aspecte foarte importante şi s-a elaborat o notă de fundamentare pentru adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, pe baza căreia să fie alocate fonduri în vederea refacerii rapide a secţiilor Spitalului de Boli Cardiovasculare distruse de incendiu. Deşi a fost anunţată în timp util, şedinţa extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a fost tratată la diverse de primarul Mihai Chirica.

În loc să participe la o întâlnire de interes major, Spitalul de Boli Cardiovasculare având o adresabilitate cel puţin regională, la Iaşi ajungând pacienţi din toată Moldova, primarul Mihai Chirica a preferat să se întâlnească, în aceeaşi zi, cu o serie de dezvoltatori imobiliari, care au dansat şi au aruncat cu bani nu cu mult timp în urmă la cumătria organizată de edil.

„Iniţial, când am auzit de şedinţa de la Palatul Roznovanu am crezut că va fi o mobilizare de forţe fără precedent între Primărie şi dezvoltatorii imobiliari, care să contribuie împreună la efectuarea reparaţiilor. În aceeaşi manieră în care şi eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean am hotărât să îmi donez următorul salariu în conturile instituţiei spitaliceşti. Atitudinea primarului nu mai are legătură nici măcar cu managentul defectuos, ci este minciună în stare pură”, a declarat Maricel Popa.

Mirarea noastră este cu atât mai mare cu cât Spitalul de Boli Cardiovasculare este găzduit într-o clădire aflată în administrarea Primăriei Iaşi.

Să presupunem totuşi că Mihai Chirica a fost, realmente, ocupat sâmbătă cu activităţi cruciale pentru municipiul Iaşi. Dar chiar niciun şef din Palatul Roznovanu nu a avut măcar o oră pentru a participa la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă? Nici măcar viceprimarul Gabriel Harabagiu, cel care este atât de preocupat de soarta oraşului şi nu renunţă la postura de aghiotant al lui Chirica nici în ruptul capului?

Subliniem şi faptul că edilul Iaşului a promis că va aloca bani în regim de urgenţă din Fondul de rezervă al Primăriei pentru reparaţii ale clădirii şi va convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului Local în acest sens. O altă minciună sfruntată! A trecut mai bine de o săptămână de atunci şi nu s-a întâmplat nimic. Aşa înţelege Mihai Chirica să rezolve problemele urgente ale Iaşului şi ale regiunii Nord-Est!  Aşa înţelege Mihai Chirica să trateze ieşenii!

Ne întrebăm totuşi: ce înseamnă urgenţă pentru Mihai Chirica? O oră, o săptămână, o lună, un an? Să ştie şi ieşenii, pentru a nu mai ajunge în situaţia de a mai fi păcăliţi încă o dată de Mihai Chirica, în 2020, când le va cere votul pentru un nou mandat de primar.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Go to top