fbpx
 
PNL: „Forţele anti-PSD au o uriașă fereastră de oportunitate acum. Depinde de noi să reuşim!“

PNL: „Forţele anti-PSD au o uriașă fereastră de oportunitate acum. Depinde de noi să reuşim!“


Sâmbătă a avut loc Comitetul de Coordonare Locală (CCL) al PNL Iaşi. În cadrul acestui eveniment, Marius Bodea, în calitate de preşedinte al Biroului Politic Local (BPL) PNL Iaşi, a prezentat raportul de activitate la un an de mandat.

 

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa secretarului general al PNL, dl. Robert Sighiartău, şi a vicepreşedintelui PNL, dl. Victor Paul Dobre, dar şi a preşedintelui PNL Iaşi, Costel Alexe, precum şi a consilierilor locali şi judeţeni PNL Iaşi.

Au primit invitaţia de a participa şi reprezentanţii partidelor de opoziţie: Partidul Mişcarea Populară, Partidul Uniunea Salvaţi România, precum şi Partidul Pentru Iaşi. Au participat din partea USR doamna deputat Cosette Chichirău şi din partea PMP dl. deputat Petru Movilă.

„Le mulţumesc colegilor mei din Parlament, Cosette Chichirău si Petru Movilă, pentru participare și pentru mesajele optimiste de a colabora pentru înlăturarea incompetenței din Primăria Iași. La Iași avem o şansă bună de a pune capăt celor aproape 30 ani de conducere pesedistă la Primăria Iaşi. PSD este astăzi divizat la Iași între aripa Chirica și aripa Popa care se luptă intens pentru a stăpâni orașul nostru. Forţele anti-PSD au o uriașă fereastră de oportunitate acum. Depinde de noi să reuşim!“, a spus Marius Bodea, preşedintele PNL Municipiul Iaşi.

Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, a precizat că „noi, PNL, nu ne dorim să fim orice alternativă, nu argumentul că suntem a 2 a forță a țării ne recomandă, ci faptul că suntem o alternativă sănătoasă, că avem proiecte și soluții pentru problemele de pe agenda publică a României ne recomandă!”.

În cadrul evenimentului, a fost adoptată rezoluţia „Start 2020. Iaşul merită mai mult!”.

Rezoluţia Iaşul subliniază că “Iaşul o poate lua pe calea dezvoltării sustenabile dacă actualul sistem care parazitează Primăria Municipiului Iaşi va fi schimbat, iar în locul său ieşenii vor avea alternativa unei guvernanţe locale bazată pe competenţă, cinste, viziune şi curaj”.

Documentul mai precizează că “în 2020, la alegerile locale, forţele anti-PSD au datoria morală faţă de ieşeni să le ofere acestora o alternativă serioasă, temeinică, care să pună stop corupţiei şi incompetenţei din Primăria Iaşi. Alegerile într-un singur tur obligă forţele politice responsabile să întocmească un program comun, pentru un Iaşi european.”

Viziunea liberalilor este aceea că “războiul din Consiliul Local, în fond un război între două găşti din PSD la fel de toxice, arată că acest partid este incapabil să se preocupe de problemele adevărate ale comunităţii. Colaborarea instituţională la nivelul Primăriei şi Consiliului Judeţean este blocată, iar interesul public este subordonat orgoliilor personale. Soluţia durabilă este schimbarea acestui sistem cangrenat cu o administraţie proaspătă, energică, vizionară, care să pună în centrul politicilor sale cetăţeanul, nu interesele de grup sau de partid”.

Rezoliția adoptată în cadrul Comitetului de Coordonare Locală a PNL Iași

Start 2020. Iaşul merită mai mult!

De aprope 30 ani, sub diferite nume şi forme, reprezentanţii PSD au fost la puterea locală în Iaşi. Au condus Primăria, au avut majorităţi în Consiliul Local Iaşi, au fost şi sunt deţinătorii puterii politice la nivelul Municipiului Iaşi.

Doar în ultimii 10 ani, aceşti reprezentanţi, că s-au numit Gheorghe Nichita sau Mihai Chirica, împreună cu ale lor majorităţi din Consiliul Local, au administrat bugete care au totalizat peste 1 miliard euro.

În ciuda accesului la putere aproape discreţionar şi resurse pe măsură, legatarii testamentari ai fostului PCR s-au dovedit incapabili să le folosească pentru binele comunităţii.

Iaşul s-a dezvoltat economic în ciuda piedicilor puse de administraţia locală, nu datorită ei. Au făcut diferenţa poziţia sa privilegiată în raport cu celelalte oraşe din Regiunea de Nord-Est, statutului său de centru universitar şi medical.

Oraşul a rămas “restanţier” la marile probleme edilitare care ţin tocmai de o administraţie locală modernă şi eficientă: noi proiecte de infrastructură adaptate la dezvoltarea demografică a oraşului, inclusiv alternative la transportul motorizat, şoseaua de centură ocolitoare a Municipiului, plan urbanistic general modern, spaţii verzi, un climat de oraş incluziv şi prietenos, măsuri de transparentizare a activităţii Primăriei, investiţii majore în dotarea şcolilor cu infrastructură tehnologică modernă, o sală Polivalentă la Iaşi sau un nou stadion.

Iaşul o poate lua pe calea dezvoltării sustenabile dacă actualul sistem care parazitează Primăria Municipiului Iaşi va fi schimbat, iar în locul său ieşenii vor avea alternativa unei guvernanţe locale bazată pe competenţă, cinste, viziune şi curaj.

În 2020, la alegerile locale, forţele anti-PSD au datoria morală faţă de ieşeni să le ofere acestora o alternativă serioasă, temeinică, care să pună stop corupţiei şi incompetenţei din Primăria Iaşi. Alegerile într-un singur tur obligă forţele politice responsabile să întocmească un program comun, pentru un Iaşi european.

Războiul din Consiliul Local, în fond un război între două găşti din PSD la fel de toxice, arată că acest partid este incapabil să se preocupe de problemele adevărate ale comunităţii. Colaborarea instituţională la nivelul Primăriei şi Consiliului Judeţean este blocată, iar interesul public este subordonat orgoliilor personale.

Soluţia durabilă este schimbarea acestui sistem cangrenat cu o administraţie proaspătă, energică, vizionară, care să pună în centrul politicilor sale cetăţeanul, nu interesele de grup sau de partid.

Iaşul merită mai mult!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30