Sambata, 20 04 2019
Femeile Liberale din țară  au lansat la Iași proiectul „Fii meseriaș!”

Femeile Liberale din țară au lansat la Iași proiectul „Fii meseriaș!”

În zilele de 12 - 13 mai femeile liberale din toate județele țării și-au dat întâlnire la Iași în contextul a două evenimente importante: lucrările Biroului Politic Național OFL, desfășurat sâmbătă, 12 mai și dezbaterea „Eficiența femeii în politică” organizat în ziua de 13 mai la Hotel Internațional Iași.

Lucrările Biroului Politic Național al OFL au fost conduse de dna deputat Florica Cherecheș, președinte al OFL România și s-au concretizat prin lansarea proiectului național „Fii meseriaş!”, o acţiune prin care OFL îşi propune să popularizeze în cât mai multe localităţi din România avantajele pe care şcolile profesionale şi învăţământul profesional dual le oferă, atât în ceea ce priveste şcolarizarea, cât şi posibilitatea de ocupare a unui loc de muncă imediat dupa finalizarea studiilor.

„Ca liberali, susţinem elevii din România prin găsirea de soluţii pentru a le asigura condiţiile optime de a-şi maximiza potenţialul, pentru a evita plecarea lor în străinătate. Ca membri ai PNL susţinem orice măsuri care încearcă să rezolve problemele de pe piaţa muncii şi care să armonizeze oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii.” a declarat Florica Cherecheş, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

În Iași, implementarea proiectului „Fii meseriaş!”, se va realiza în comunele Mironeasa, Ciortești, Lețcani, Probota și Bălțați.

Dezbaterea „Eficiența Femeii în politică” a adus la un loc duminică, 13 mai, peste 150 de femei din județ dornice sa descopere traseul parcurs de femeile din prima linie a politicii românești.

Dezbaterea a fost găzduită de dna primar al comunei Ciortești Alina Apostol, vicepreședinte regiunea N-E a OFL, care a declarat: „Din păcate în ultima perioadă pe scena politică românească, sunt aduse în prim plan femei care dovedesc o totală ineficiență și incapacitate de a își îndeplini sarcinile din fișa postului ducând în derizoriu, prin gafe impardonabile, rolul femeii din viața politică și adâncind în opinia publică stigmatizarea femeilor ajunse în poziții cheie de conducere a statului. Eu însă, cred cu tărie că oferta feminină din politica românească poate oferi societății dincolo de "dăncile" și "olguțe" și femei primar, consiliere sau parlamentare eficiente in pozițiile politice pe care le ocupă și avem multe astfel de exemple în cadrul Partidului Național Liberal.”

La eveniment au fost prezenți și dna senator Carmen Harău, dna Daniela Nicolescu,  Secretar General al OFL, Maria Cabalău, președinta OFL Iași, domnul deputat Costel Alexe, președintele organizației județene PNL Iași, domnul deputat Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Clipul zilei

Go to top