Răzvan Timofciuc, consilier local PNL: Cheltuielile pentru organizarea evenimentelor din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) sunt ilegale

Răzvan Timofciuc, consilier local PNL: Cheltuielile pentru organizarea evenimentelor din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) sunt ilegale

Anunţul Primăriei Municipiului Iaşi cu privire la organizarea FIE nu are nicio bază legală. Având în vedere că lucrările ultimei şedinţei ordinare nu s-au putut ţine din cauza lipsei de cvorum, programul FIE propus de municipalitate nu a putut fi dezbătut în plenul Consiliului Local (CL) şi, pe cale de consecinţă, aprobat.

Cu toate acestea, conducerea Primăriei a iniţiat procedurile pentru organizarea FIE, fără a exista o bază legală pentru cheltuielile aferente acestui festival”.

Astfel, au fost încălcate dispoziţiile Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă, Legea 273/2006 a finanţelor publice locale, dar şi prevederile art. 36, alin. 2, litera (d), punctul 6 litera (a) din Legea 215/2001 privind administraţia publică republicată.

„Iniţierea cheltuielilor de către executivul Primăriei pentru FIE, fără a exista dezbaterea programului şi aprobarea fondurilor în CL, este o nouă mostră de sfidare a Consiliului Local de către dl. Mihai Chirica. Din păcate, dl. Mihai Chirica insistă să ne arate că nu dă doi bani pe deliberativul local şi pe dispoziţiile legii. Pe lîngă faptul că Primăria vrea să cheltuie 2 milioane lei pentru un aşa-zis festival, care nu e nici internaţional şi nici nu celebrează educaţia, fiind doar o adunătură de evenimente fără o concepţie unitară, vedem că şi alocarea banilor pentru organizarea sa de la bugetul legal este ilegală. Un exemplu de incoerenţă a programului FIE: pe data de 18 mai este programat Marşul Absolvenţilor, acţiune tradiţională inclusă în cadrul FIE în care este organizat pentru tinerii absolvenţi un concert rock. Dar tot pe 18 mai debutează Rock'n'Iaşi, festival rock cu partener Primăria Iaşi, pentru acelaşi public”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.

Totodată, consilierul PNL mai atrage atenţia că cheltuielile pentru diferitele evenimente care deja s-au organizat de diferite instituţii sau ONG-uri în cadrul FIE nu vor putea fi decontate de către Primărie.

„În timp ce taberele din PSD se războiesc pentru propria supravieţuire, cei care au de suferit sunt ieşenii”, a conchis consilierul PNL Timofciuc Răzvan. 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Go to top