Precizări importante: Camelia Gavrilă susține Autostrada A8 (VIDEO)

Precizări importante: Camelia Gavrilă susține Autostrada A8 (VIDEO)

Informațiile prezentate în spațiul public nu sunt corecte: s-a votat pentru schimbarea numărului de ordine pentru ședinta de miercuri, de la 8 la 2, în favoarea discutării cu prioritate a acestui proiect. Camelia Gavrilă a votat pentru această modificare, în sensul discutării mai rapide a proiectului. Votul final are loc miercuri, iar doamna deputat va susține proiectul, dincolo de orice considerente politice sau de altă natură.

Mai mult decât atât, intervenția dnei deputat Gavrilă pentru susținerea proiectului se regăsește și pe site-ul Camerei Deputaților:

Doamna Camelia Gavrilă:
Mulţumesc, doamnă preşedinte.
Au fost atât de multe argumente, s-au dat detalii tehnice, s-au adus argumente culturale, argumente istorice, argumente economice, încât repetarea lor ar da doar sentimentul unei asocieri şi atâta tot.
E firesc să se întâmple acest lucru. E firesc să votăm acest proiect. E firesc să găsim o formă prin care toate regiunile să se adune într-o reţea de comunicare şi de infrastructură de calitate, aşa cum şi spre Sud trebuie să fie autostradă, aşa cum relaţia cu Republica Moldova este extrem de importantă.
Nu doar argumentele sentimentale sunt cele care trebuie să predomine în acest moment, ci argumentele logice, de respect faţă de toate zonele ţării, de încercare de a găsi structura care să le unească şi de a trece dincolo de proiectele, să spunem, din zonele noastre. Fiecare avem proiecte personale, proiecte regionale. S-a creat o falsă impresie de rivalitate între zone diferite; cu cât mai multe autostrăzi, cu atât mai bine. E loc pentru fiecare proiect să se decupeze şi să lege lucrurile. Şi e bine să căutăm aspectele care ne unesc, nu aspectele care ne diferenţiază.
Dincolo de bucuria şi de sentimentul cultural al acestei legături între Republica Moldova, Moldova, regiunea noastră, Transilvania, îmi păstrez totuşi luciditatea să-mi dau seama că această lege are valoare mai mult de semnal. Că decizia va trebui luată la nivel guvernamental, că fondurile vor trebui să fie găsite, că e un proiect de distanţă, de durată.
Important este că s-a dat semnalul şi cred că... aş fi aşteptat mai multă unitate şi mai multă implicare şi din partea unor colegi de-ai noştri din diferite judeţe.
Mulţumesc.

Deputat PSD de Iași

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ

PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT, ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top