fbpx
Print this page
Marius Bodea: Iașul va avea un plămân verde

Marius Bodea: Iașul va avea un plămân verde


Acum 3 ani vorbeam pentru prima dată de un ”plămân verde” adică o zonă  verde de care Iașul are mare nevoie. În tot acest timp am explicat de nenumărate ori beneficiile acestei propuneri și importanța localizării sale în zona C.A. Rosetti.

Orașul nostru are o problemă, o reală problemă în privința mediului. Și mă refer aici la calitatea aerului, suprafața de spațiu verde și politicile locale de monitorizare și acțiune în domeniul mediului. În legatură cu calitatea aerului: Iașul este printre cele mai poluate orașe din România, alături de București și Brașov. Depașirile la stațiile de măsurare din oraș arată, din păcate, că respirăm un aer poluat, că această problemă este deja o problemă de siguranță a populației. Orașul nostru, alături de Brașov și București, face obiectul procedurii de infrigement declanșată de Uniunea Europeană din cauza nivelului de poluare ridicat.

Prin insitență, muncă și propuneri concrete, am reușit să impunem această viziune și Primăriei Iași, introducând pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local  amendamentul propus de consilierii PNL la propunerea de buget din acest an.

Prin acest proiect, zona C.A. Rosetti, folosită vara doar pentru grătar, în condiții precare, se va transforma într-un plamân folositor al Iașului, la dimensiuni care să permită oamenilor să respire în intimitate și să se bucure de astfel de zone amenajate.

Această investiție  nu trebuie să se rezume  doar la  amenajarea unui simplu parc, ci trebuie sa devină și o zonă de atracție pentru ieșeni, unde să îți poți petrece o zi întreagă. Să fie construită o pistă pentru  biciclete perimetral parcului, să existe zone de terase, spații pentru manifestări culturale ample în aer liber, să înglobeze și un parc de distracții acvatice, pentru perioada verii.

Un parc care să se întindă pe  60 de hectare și să răspundă concomitent nevoii de aer curat, promenadă, evenimente culturale și distracție, de ce nu.

Voi continua să lupt, chiar și din opoziție, pentru ca Iașul să devină un oraș așa cum ni-l dorim noi ieșenii, pentru ca Iașul merită mai mult.

Marius Bodea

Deputat PNL


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare