Joi, 23 05 2019
Declarație politică. Costel Alexe: „Centenarul românilor umbrit de inepțiile nebunilor!”

Declarație politică. Costel Alexe: „Centenarul românilor umbrit de inepțiile nebunilor!”

Stimați colegi,          

 În intervenția mea de astăzi, deși suntem la câteva ore de ședința solemnă consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, deși astăzi cu toții ar fi trebuit să avem inimile pline de bucurie și recunoștință pentru cei care au reușit să făurescă unirea Bucovinei cu Patria Mamă, România, iată că toate aceste evenimente deosebit de importante pentru români sunt umbrite de un șir de declarații total iresponsabile, antidemocratice, antieuropene și care întinează sacrificiul înaintașilor noștri care și-au dorit o națiune liberă, egală oricărei națiuni europene.

 „Permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România, de unde a plecat. Maximum cinci ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, acesta este un extras din declarația făcută cu bună știiță de cel care se visează eminența cenușie a României, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici!

În timp ce oficialii europeni, alături de colegii săi români se luptă, în cadrul unor negocieri crunte, pentru drepturile românilor de rezidență și muncă în Marea Britanie post Brexit, în timp ce România are peste 5 milioane de cetățeni plecați la muncă în Uniunea Europeană, inconștientul Teodorovici aruncă o bombă socială pe piață!

Pot doar să leg această măsură de alte câteva măsuri similare, vehiculate și aruncate în piata publică spre a fi testate și să mă gândesc serios că nebunia lui Codrin Ștefănescu și a multor fanatici socialiști de a pune în mișcare un curent Ro-Exit nu mai e așa utopie, ci iată visul nebunilor capătă sens prin inepțiile lui Teodorovici!

Pe scurt gândirea PSD-istă este cam așa:

  • Nu accesăm fondurile europene că dacă nu se pot fura, nu ne interesează.
  • Nu modernizăm școli, spitale, drumuri și căi ferate pentru că oamenii educați fie vor părăsi scârbiți țara, fie nu vor vota în veci PSD
  • Nu renunțăm la legile justiției, deci oricum Europa ne va pune restricții și sancțiuni
  • Cineva trebuie totuși să muncească pentru bunăstarea baronilor, amantelor și pilelor din administrație, deci ar fi bine să ținem românii captivi în propria țară!

Celor care au nerușinarea să testeze teorii rusofile și antieuropene în România le transmit că Brexitul, conform informațiilor Centrului de Reformă Europeană, a costat deja 30 de miliarde de euro statul britanic și în fiecare săptămână Trezoreria britanică pierde peste 400 milioane de euro!

Dincolo de acest aspect, atât domnul Teodorovici, cât și cei care invocă un naționalism de fațadă, dar au vile prin Madagascar, Brazilia, Monaco, le reamintesc faptul că 5 milioane de români, diaspora românească, finanțează statul român cu peste 44 de miliarde de euro, bani munciți în țările Uniunii Europene și introduși în circuitul românesc grație unei legături permanente între cei plecați și cei de acasă.

Majoritatea românilor au plecat la muncă în străinătate de nevoie, nicidecum de plăcere și trebuie precizat că mare parte din ei reprezintă stâlpul familiei lăsate în țară, singura sursă de venit și dezvoltare pentru alți 2-3 membri!

 Românii au suferit destul: îngrădiți de turci, îngrădiți de ruși, îngrădiți de comuniști jumătate de veac, încât mulți nici nu au mai simțit gustul libertății.

Legarea de glie nu este o soluție, deși îi pot înțelege disperarea domnului Teodorovici! El știe extrem de bine ce dezastru economic și haos a creat PSD în ultimii 2 ani. El știe că schimbările de guverne, rotirea a zeci de miniștri, care mai de care mai incompetent, modificările legislației fiscale, acapararea justiției, rățoirea permanentă la partenerii europeni sunt acțiuni ce produc efecte dezastruoase în economie!

Din cauza acestor iresponsabili populiși suntem ocoliți de investitori, iar puțina avuție o alocăm pe pomeni electorale și ajutoare sociale! Suntem țara cu cel mai scăzut nivel al investițiilor!

Stimați colegi parlamentari PSD-ALDE, vă cer să vă delimitați de declarațiile domnului Teodorovici și să îi retrageți sprijinul politic pentru a ocupa această înaltă demnitate de ministru!

Vă mulţumesc pentru atenţia acordată,               

   Deputat Costel Alex


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top