fbpx
 
Guvernul Dăncilă nu mișcă un deget pentru A8. Cine acuză

Guvernul Dăncilă nu mișcă un deget pentru A8. Cine acuză


Legea autostrăzii A 8, cea pe care Guvernul intenționează să o demareze printr-un parteneriat public-privat, are toate șansele să rămână doar în stadiul de maculatură guvernamentală. Deși au existat voci atât la Bruxelles cât și în țară care au afirmat că autostrada Moldova se poate face pe bani europeni, până acum Bucureștiul nu a făcut nimic pentruobținerea de fonduri.

Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai susține că România are posibilitea să acceseze 75 de milioane de euro fără acordul UE, bani proveniți din POIM. Dar, nimic. Deputatul susține că informațiile le-a aflat chiar de la Carsten Rasmussen, șeful departamentului pentru România din cadrul Directoratului General pentru politici regionale și urbane din cadrul Comisiei Europene, cu care a avut o întrevedere. Bulai l-ar fi întrebat pe Rasmunssen dacă Guvernul României a solicitat fonduri pentru această autostradă: completarea studiilor de fezabilitate și pentru începerea lucrărilor la autostradă.

  “Răspuns clar: nici vorbă de așa ceva. Cu mențiunea că România poate folosi 75 de milioane de euro fără acordul UE, bani veniți din POIM. Și că România va avea la dispoziție 10 miliarde de euro doar pentru transport în următorii 10 ani. Și încă 20 de miliarde pentru alte investiții și 6 miliarde pentru agricultură. Tot în următorii 10 ani. (…) Pe departe cea mai serioasă critică din partea lui la ultimele decizii politice ale guvernului pe infrastructură este următoarea: planul de parteneriat public - privat pentru segmentele de autostradă Ploiești-Brașov și Iași-Tg. Neamț este o mare aberație. Citez: “E o aberație. Nu se va face! Este de râsul lumii, România primește bani gratis de la UE și ei vor să facă autostrada pe parteneriat public privat!”, a scris pe pagina de facebook Iulian Bulai.

Mai multe aflați pe pagina de facebook a deputatului USR, Iulian Bulai.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: