Costel Alexe – demersuri pentru înființarea unui punct de lucru al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto la Pașcani

Costel Alexe – demersuri pentru înființarea unui punct de lucru al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto la Pașcani

Președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, alături de președintele organizației locale PNL Pașcani, Marius Pintilie, au început demersurile pentru înființarea unui punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în Municipiul Pașcani, pentru a deservi locuitorii din oraș și din comunele învecinătate.

Costel Alexe, Președinte PNL Iași:

„Din întâlnirile avute cu zeci de cetățeni, precum și din audiențele avute la cabinetele parlamentare din Pașcani și Tg. Frumos, s-a desprins o problemă administrativă majoră pentru posesorii de autovehicule și permise de conducere: necesitatea înființării unui punct de lucru al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în Municipiul Pașcani pentru locuitorii din oraș și din comunele din vecinătate.

Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală cu ocazia Referendumului pentru Familie, în Municipiul Pașcani erau înregistrați 38.000 de locuitori peste 18 ani, iar însumat, în 30 de comune din imediata vecinătate a Pașcaniului, cu orașele Hârlău, Tg.Frumos, ar fi o populație de peste 200.000 de potențiali beneficiari.

Astfel, încă din noiembrie 2018 am început corespondența și demersurile pe lângă Ministerul de Interne, iar în urma răspunsului din decembrie 2018 mi s-a confirmat faptul că doar în ultimii 3 ani, au fost înregistrate 4660 certificate de înmatriculare pentru Municipiul Pașcani și 93.236 certificate de înmatriculare  și peste 35.000 de permise de conducere arondate localităților A.I. Cuza, Balș, Bălțați, Belcești, Brăești, Butea, Costești, Costuleni, Cotnari, Cristești, Cucuteni, Deleni, Hălăucești, Hărmănești, Heleșteni, Ion Neculce, Lespezi, Mircești, Miroslovești, Mogoșești-Siret, Moțca, Oțeleni, Scobinți, Răchiteni, Ruginoasa, Sirețel, Stolniceni-Prăjescu, Strunga, Tătăruși, Valea Seaca, Vînători, precum și pentru orașele Târgu Frumos și Hârlău.

 Ministerul de Interne și-a arătat disponibilitatea, confirmând faptul că numărul cererilor depuse este tot mai mare, pentru înființarea și dotarea unui punct de lucru la Pașcani menit să deservească zona, fapt pentru care am depus zilele acestea o adresă la Prefectura Iași, instituția care coordonează activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași pentru a demara pașii efectivi de înființare.

Totodată, în urma discuțiilor avute cu Marius Pintilie, liderul grupului consilierilor liberali din Consiliul Local Pașcani, am convenit că se impune ca aceste eforturi să fie dublate inclusiv printr-o adresă către Primăria Pașcani și Consiliul Local Pașcani pentru ca autoritățile publice locale să vină în ajutor cu o locație optimă pentru viitorul serviciu de permise și înmatriculări Pașcani.

Indiferent de perioada anului, activitatea serviciului din Bulevardul Primăverii  este efectiv sufocată de cererile numeroase și personal insuficient.

De multe ori cetățenii aflați la 60-70 km de Iași erau nevoiți, ca pentru un act banal care însemna un timp de procesare de 10-15 minute, să piardă doar pe drumul spre-dinspre Municipiul Iași aproximativ 3-4 ore, cu alte cuvinte o zi de muncă, bani de carburant cheltuiți și timp irosit!

Vreau să cred că acest proiect se va concretiza cât mai rapid și vă asigur că vom insista lunar pe lângă Ministerul de Interne, pe lângă Prefectura Iași și Primăria Pașcani ca fiecare instituție să își îndeplinească rapid sarcinile și să îl facem funcțional. Este un demers pur birocratic, dar care ar salva bani, timpi de așteptare și resurse prețioase pentru locuitorii din zonă.”

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Go to top