Dumitru Oprea: Bugetul pe 2019, o simplă bifă în programul de guvernare

Dumitru Oprea: Bugetul pe 2019, o simplă bifă în programul de guvernare

Esența bugetului pentru care ni se cere votul în Parlament o găsim mai ales în filele lipsă. Este clar că nu a existat nici un plan coerent și integrat de investiții publice și de susținere a dezvoltării, condamnând multe localități la sărăcie.

Un caz particular îl reprezintă Moldova. Chiar dacă multe județe din această regiune sunt considerate „roșii“, prin voturile colectate de actuala majoritate PSD-ALDE, sumele incluse în bugetul de stat pentru ele sunt, în cel mai bun caz, derizorii! De plâns este faptul că acest guvern face totul cu premeditare, iar intenția este de a lăsa Moldova să se zbată într-o sărăcie lucie, la periferia Uniunii Europene. Doar așa poate fi păstrată această regiune ca un bazin electoral ideal, din care lumea care nu se lasă manipulată fuge în lipsa oricăror perspective reale de prosperitate. Este rețeta malefică a PSD-ALDE: „ține-i săraci ca să nu înțeleagă cine le este dușmanul“. Doar cu ajutoare sociale, o regiune precum Moldova nu își va depăși niciodată condiția!

Bugetul, așa cum știm, reprezintă o prognoză. Însă, consecințele unei prognoze fără nici o bază reală le vom simți cu toții, când vom fi confruntați, la finalul anului, cu adevărata față a dezastrului administrării financiare a României. Cum întregul executiv a ajuns să fie condus de Comisia de Prognoză a lui Vâlcov, nu e de mirare că tot ce va rămâne de pe urma guvernării PSD-ALDE va fi o prognoză umflată, departe de realitate.

Guvernanții ne vând un Science Fiction ieftin, cu luni de întârziere, fără nici o explicație. Până la urmă, oare de ce a fost nevoie de atâta timp pentru a scrie din cifre o operă de ficțiune? Din păcate răspunsul nu este greu de aflat. Având în vedere cine se află în spatele bugetului, știm prea bine că acesta nu se construiește pentru a fi utilizat, ci pentru a pune o bifă în  programul de guvernare PSD-ALDE.

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top