Petru Movilă: Avem nevoie de bani și nu de promisiuni pentru Autostrada Iași-Târgu Mureș

Petru Movilă: Avem nevoie de bani și nu de promisiuni pentru Autostrada Iași-Târgu Mureș

Deputatul Petru Movilă, președintele PMP Iași, solicită Guvernului suplimentarea fondurilor pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate privind construcția Autostrăzii Iași – Târgu Mureș și introducerea în bugetul anului 2019 a tronsonului Ungheni – Iași – Târgu Neamț.

„Sa nu creada nimeni din PSD ca ne-au inchis gura cu 9 milioane lei!

Guvernul să nu uite că este obligat să respecte o lege în vigoare privind constructia Autostrazii Iasi - Tg. Mures. Avem nevoie de suma întreagă necesară pentru revizuirea studiilor şi nu de fracţiuni sau promisiuni sub forma unor credite de angajament. Din toate amendamentele depuse, peste 100, consider că cele mai importante sunt cele pentru revizuirea studiilor de fezabilitate pentru construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. E drept ca de la 0 lei la 9 milioane lei, credite bugetare, este un pas înainte, însă nu suficient. Avem nevoie de bani şi nu de promisiuni pentru că din 2012 numai de promisiuni am avut parte. De aceea, am depus două amendamente pentru autostradă: unul care face referire la suplimentarea fondurilor privind reactualizarea studiilor pentru tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ, credite bugetare până la 37 milioane lei şi unul pentru introducerea în buget şi a studiilor de fezabilitate pentru tronsonul care lipseşte, respectiv Ungheni – Iaşi – Tg. Neamţ.

Ȋn condiţiile în care este nevoie de unitate, am cerut încă de acum o lună sprijinul celor doi lideri locali, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul Municipiului Iaşi, în vederea stabilirii unei liste comune de amendamente care să fie susţinută de către toţi parlamentarii ieşeni. Pentru ca nu s-a intamplat nimic, astazi am contactat direct colegii mei parlamentari. Cei de la PNL au ales să-şi susţină singuri amendamentele, iar din partea celor de la PSD am avut doar patru susţinători.

Tin sa va spun ca in lipsa unui buget echitabil pentru judeţul Iaşi, am depus peste 100 de amendamente, majoritatea vizând suplimentarea fondurilor pentru investiţiile în infrastructură şi în sistemul de sănătate dar si dublarea alocatiilor pentru copii”, scrie Petru Movilă pe pagina sa de socializare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Go to top