fbpx
 
Marius Bodea: „Cetățenii Iașului sunt abandonați de instituțiile care ar trebui să le apere interesul, în primul rând Primăria Iași”

Marius Bodea: „Cetățenii Iașului sunt abandonați de instituțiile care ar trebui să le apere interesul, în primul rând Primăria Iași”


Deputatul PNL Marius Bodea, la invitația cetățenilor din cartierul Tudor Vladimirescu, a participat astăzi, la 21 martie, la o acțiune de protest a acestora împotriva unui abuz urbanistic aprobat de PSD-ALDE în CL și autorizat de primarul Mihai Chirica.

Pe scurt, Primarul Mihai Chrica a semnat o autorizație de construire pe B-dul Tudor Vladimirescu nr.103A pentru extinderea și supraetajarea hotelului Ceramica un teren în suprafață de 195 concesionat  de la Primăria Iași.

PUZ-ul și autorizația aferentă acestui proiect conțin numeroase ilegalități, cele mai flagrante fiind: POT de 85% în condițiile în are Regulamentul Local de Urbanism prevede că în această zonă nu poate fi mai mare de 70%, lipsa căilor de acces pentru vehiculele în situațiile de urgență (salvare, pompieri), indicii privind nelegalitatea avizului ISU și al avizului de la Poliția Rutieră, distrugerea spațiilor verzi și desființarea locurilor de parcare, falsificarea semnăturilor de accept ale locuitorilor din zonă etc.

„Acest proiect urbanistic va conduce la o supraaglomerare urbană și la deteriorarea calității vieții locatarilor din zonă. Am fost în mai multe rînduri și am discutat cu cetățenii din zonă disperați că Primăria Iași și celelalte instituții ale Statului tutelează acest abuz și această grozăvie urbanistică. Când vorbim de abuzuri urbanistice în Iași, de haos urbanistic, nu ne referim la chestiuni abstracte, ci la dramele unor concetățeni de-ai noștri abandonați chiar de cei care ar trebui să servească interesul public. Am fost chemat de oamenii de aici, ca în multe ale zone ale orașului, de cetățeni care văd că instituțiile statului lucrează ÎMPOTRIVA LOR, nu PENTRU EI. Zeci de cetățeni din această zonă s-au solidarizat și s-au adresat tuturor instituțiilor statului, începând chiar cu Primăria Iași, pentru a opri acest abuz imobiliar, această ilegalitate crasă care se petrece chiar sub ochii lor. Într-un oraș «campion» la poluare, la lipsa locurilor de parcare și la aglomerarea din trafic, este o crimă să aprobi proiecte care duc la distrugerea locurilor de parcare, distrugerea spațiului verde, înghesuirea peste limitele normalului a unei întregi zone. Nu mai vorbesc de blocarea căilor de acces pentru vehiculele în caz de situații de incendiu sau alte situații de urgență odată cu aprobarea acestui proiect, ceea ce înseamnă că, în caz de situații neprevăzute, oamenii de aici sunt complet izolați.

Acest tip de abuz, care este răspândit la nivelul întregului oraș, este motivul pentru care noi, liberalii nu mai votăm niciun PUZ în CL. În lipsa unui PUG actualizat, are loc această haiducie în urbanism, aceste derapaje de la normele legii și normele bunului-simț, iar cei care au de suferit sunt ieșenii.

Totodată, acest tip de abuz este și motivul pentru care nu mai votăm în CL înstrăinarea de terenuri din domeniul public. Pentru că acest abuz a fost realizat sub patronajul Primăriei care i-a concesionat dezvoltatorului o suprafață de 195 mp pe care s-a facut extinderea imobilului existent, suprafață pe care înainte era amenajat spațiu verde și parcare publică!

Majoritatea PSD-ALDE concesionează TERENUL PUBLIC, adică terenul nostru, al tuturor, unor dezvoltatori care ridică proiecte imobiliare și cîștigă sute de mii de euro. Iar Primăria primește redevențe de cîteva mii de lei, la care se adaugă distrugerea spațiilor verzi sau distrugerea locurilor de parcare. Noi vom continua să apărăm interesul public, să apărăm interesul ieșenilor, și să amendăm fiecare derapaj al actualei administrații PSD-ALDE!”, a spus Marius Bodea, deputat PNL și președintele Organizației Municipale PNL Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: