fbpx
 
Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Cum să-ţi înţelegi partenerul de cuplu? Iată 3 adevăruri esenţiale care te vor ajuta să descifrezi psihologia masculină


În timp ce femeia este ascoiată cu eterna enigmă, imposibil de descifrat de mintea liniară a bărbatului, şi femeile sunt de multe ori confuze în raport cu psihicul masculin. Lipsa de înţelegere a partenerului de viaţă, atrage după sine foarte multe complexe, nesiguranţe şi chiar scăderea încrederii în propria atractivitate şi valoare personală. Aceste efecte colaterale afectează în primul rând femeile, deoarece ele se evaluează constant prin prisma acţiunilor şi atitudinilor adoptate de bărbaţi în raport cu ele.

Aşadar, este esenţial să ne aprofundăm cunoaşterea psihologiei masculine, să le înţelegem nevoile şi fricile, astfel încât să ne diminuăm neliniştea şi tendinţa de a ne învinovăţi pentru lipsa lor de angajament sau congruența între vorbe şi acţiune.

Iată o listă cu3 curiozităţi care te vor ajuta să înţelegi bărbaţii din jurul tău şi construieşti relaţii armonioase, indiferent de natura lor.

  1. Bărbaţii au nevoie de spaţiu personal.

Un paradox greu de înţeles pentru femei este nevoia de detaşare şi izolare a bărbaţilor. Cu atât mai mult, în cazul relaţiilor amoroase, nevoia de retragere a bărbatului este foarte dramatică pentru femeia care tânjeşte după afecţiune şi validare constantă. Secretul din spatele acestui comportament este nevoia bărbatului de a se reechilibra emoţional, de a-şi gestiona, sau măcar de a încerca să-şi gestioneze, cât mai lucid sentimentele şi emoţiile. Cu cât este mai intens impactul emoţional al femei asupra partenerului, cu atât acesta va avea nevoie de mai mult spaţiu în care să se detaşeze de sfera trăirilor afective. Fie că alege să se uite la TV, să iasă la o bere cu băieţii sau să meargă la un meci, bărbatul are nevoie de timp doar pentru el. Pentru tine e extrem de greu de înţeles fascinaţia lui când se interesează de Cota 2 Azi, pentru a plasa cel mai ingenios pariu sportiv, sau plăcerea lui de a se juca ore în şir jocrui video. Totuşi, dă-i voie să se manifeste liber, iar tu ai grijă să-ţi dedici ţie acel timp, rasfatandu-te cu cartea preferată, o prăjitură servită în compania cele mai bune prietene sau o baie relaxantă.

  1. Bărbaţii îşi arată afecţiunea prin acţiuni.

Dacă un bărbat declară sau promite un anumit lucru, dar nu se ţine de cuvânt poţi să îţi pui un mare semn de întrebare legat de ceea ce însemni tu pentru el. Acţiunile unui bărbat sunt cele mai elocvente indicii al adevăratelor sale sentimente şi intenţii. Aşadar, acorda o atenţie desoebita la ceea face un bărbat şi nu la ceea ce spune în frenezia unui moment romantic. Cu atât mai puţin nu acţiona în locul lui, găsindu-i fel de fel de justificări. Nu vei face decât să-l îndepărtezi mai mult iar tu vei rămâne cu un gust extrem de amar când vei înţelege că el de la bun început nu a avut nicio intenţie în a-şi materializa vorbele.

  1. Bărbaţii se feresc să-şi exprime deschis emoţiile şi sentimentele.

Un alt obstacol în relaţionarea dintre bărbaţi şi femei este modul complet diferit de a comunica. Numeroase studii au demonstrat că bărbaţii folosesc mai puţine cuvinte atunci când doresc să exprime o idee iar tonalitatea vocii lor este liniara lipsită de expresivitate. Acest lucru este interpretat de către femeile maestre în arta cuvintelor şi a emoţiilor exprimate în cele mai creative forme, precum dezinteres sau lipsa implicării emoţionale. În realitate, bărbaţii îşi doresc să găsească cea mai logică formulare prin care să exprime ceea ce gândesc, în timp ce femeile văd în comunicare un mijloc de a-şi descărca tumultul emoţional şi de a-şi limpezi mintea, creând conexiuni cu cei din jur.

Diferiţi biologic, dar şi mental şi emoţional, bărbaţii şi femeile se întâlnesc tocmai în acest spaţiu al diferenţelor, al opuşilor care, ineviabil, se atrag. Pentru a cultiva relaţii fructuase pe termen lung, ar trebui să privim cu fascinaţie şi curiozitate bărbatul de lângă noi, fără a avea atât de multe aşteptări. Acestea sunt doar câteva din paradoxurile psihologiei masculine pe care orice femeie ar trebui să le cunoască pentru a-şi înţelege mai bine partenerul de cuplu dar şi colegul de serviciu sau partenerul de afaceri.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: