Marius Bodea: Dublă victorie importantă pentru ieșeni! Presiunea pusă pe Primărie și instituțiile de control ale statului vor salva două zone importante de abuzurile urbanistice

Marius Bodea: Dublă victorie importantă pentru ieșeni! Presiunea pusă pe Primărie și instituțiile de control ale statului vor salva două zone importante de abuzurile urbanistice

„În urma presiunii noastre, a liberalilor, și a cetățenilor din Ciurchi (Tătărași), am reușit să obligăm primăria să emită  un proiect de hotărâre pentru ca terenul din Ciurchi 109, în suprafață de 1035 mp, aflat în proprietatea unei firme private, unde se propunea construcția unui bloc care ar fi distrus ireversibil zona și spațiul verde, să treacă în proprietatea municipalității și astfel oamenii să isi ducă liniștiți pe mai departe viața în acea zonă.

Mă bucur că, în al doisprezecelea ceas, primarul Chirica a dat curs solicitării noastre de a prezerva terenul din Ciurchi 109 și de a păstra normalitatea. Un bloc pe 4 nivele, așa cum se intenționa, ar fi sufocat întreaga zonă.

Astfel, în ședința de CL de vineri, la punctul 33 de pe ordinea de zi, este proiectul de hotărâre care presupune aprobarea unui schimb de terenuri prin care terenul din Ciurchi 109 trece în proprietatea Municipalității.

O a doua victorie este salvarea zonei de promenadă Oancea, unde, în urma sesizărilor noastre bine documentate, Prefectul a decis astăzi și atacarea PUZ-ului prin care primăria a aprobat construcția unei monstruozități urbanistice care ar fi distrus ireversibil această esplanadă folosită de mii de oameni.  Aici , anterior acestei decizii, am reușit stoparea oricăror lucrări până la clarificarea unor aspecte de legalitate la emiterea documentelor de aprobare de către primărie.

Acțiunea Instituției Prefectului Județului Iași demonstrează că am avut dreptate în aceste spețe și confirmă că interesul ieșenilor era strivit de o conducere coruptă a Primăriei Municipiului Iași.

Remarc faptul că doar în urma unor puternice presiuni publice, doar în urma unor proteste și acțiuni ferme de revoltă civică cei din majoritatea PSD-ALDE-Chirica încep să se preocupe, chiar și mimetic, de interesul public.

Vom continua să amendăm toate derapajele administrației locale și să punem presiune pe majoritatea toxică PSD-ALDE-Chirica să acționeze în interesul cetățenilor, nu în interesul camarilei imobiliare care a acaparat Primăria.”

 

Marius Bodea

Președintele BPL PNL IAȘI

Deputat în Parlamentul României


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Go to top