Marius Bodea: „În privința situației critice privind numărul de locuri în creșele publice, dl. Chirica aruncă vina pe alții, mai puțin pe propria incompetență”

Marius Bodea: „În privința situației critice privind numărul de locuri în creșele publice, dl. Chirica aruncă vina pe alții, mai puțin pe propria incompetență”

„Situația critică a deficitului de locuri în creșele publice din Municipiul Iași este rezultatul lipsei de preocupare a administrației locale, în frunte cu Primarul Chirica.

Dl. Mihai Chirica este în fruntea Primăriei de 4 ani. A fost viceprimar 3 ani înainte de a ocupa funcția de primar. Să nu mai zic că 14 ani a fost director tehnic în aceeași Primărie. Știa, așadar, foarte bine că părinții copiilor mici se confruntă cu o problemă uriașă, însă nu a fost nimic să o rezolve.

În primul rând, criteriul de proximitate, stabilit arbitrar de către primar, este ilegal. Este un abuz, o uzurpare a funcției, în condițiile în care legea prevede explicit că consiliul de administrație al unității școlare, împreună cu conducerea administrativă stabilesc criteriile de selecție. Totodată, este imoral acest criteriu, pentru că nu există în fiecare cartier câte o creșă. Astfel, mulți părinți care locuiesc în oraș sunt nedreptățiți…

Apoi, problema de fond este deficitul de locuri în creșele publice. Iar de această situație se face vinovat primarul, împreună cu majoritatea PSD-ALDE-PMP care îl susține în Consiliul Local.

La proiectul de buget pe anul acesta, consilierii liberali au propus alocarea de fonduri pentru construcția a două creșe în Municipiul Iași, însă primarul Chirica și cei din PSD-ALDE-PMP s-au opus.

Acum, când situația a explodat, dl. Chirica aruncă vina pe alții, mai puțin pe propria incompetență.

Îi solicit anularea de urgență a dispoziției 1217 privind criteriile de departajare a copiilor la înscrierea în creșă, având în vedere caracterul ilegal, imoral și arbitrar al acestei dispoziții, în condițiile în care acest criteriu a fost stabilit după terminarea înscrierilor, iar interpretarea lui poate conduce la discriminări.

Îi solicit să introducă pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local propunerile noastre privind construcția a două creșe în Municipiul Iași, la pachet cu propunerea de alocare a sumei de  110.000 de lei pentru achiziționarea de material didactic cu caracter funcțional, cu timp de exploatare mai mic de un an și suma de 110.000 de lei pentru achiziționarea de material didactic cu caracter funcțional, cu timp de exploatare mai mare de un an, pentru cele 11 creșe administrate de Primărie și cei aproximativ 1100 de copii înscriși.”

Marius Bodea

Deputat PNL

 

 

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top