Petru Movilă: „Șoseaua de centură, în stand by până când Primăria Iași se dezmeticește!”. Ultimele informații despre Autostrada Iași-Târgu Mureș

Petru Movilă: „Șoseaua de centură, în stand by până când Primăria Iași se dezmeticește!”. Ultimele informații despre Autostrada Iași-Târgu Mureș

Deputatul PMP Iași Petru Movilă anunță astăzi, pe pagina sa de Facebook, că a verificat la CNAI stadiul implementării proiectelor care vizează Autostrada Iași-Târgu Mureș și șoseaua de centură a Iașului.

„Șoseaua de centură, în stand by până când Primăria Iași se dezmeticește!

Am fost astăzi la CNAIR pentru a verifica stadiul implementării proiectelor Autostrăzii Iaşi - Tg. Mureş şi a şoselei de centură a Iaşului.

Situaţia, la acest moment, este aceasta:

- şoseaua de centură este în patrimoniul Primăriei Iaşi. Până când nu se vor finaliza procedurile iar Bdul Poitiers şi strada Trei Fântâni (Drumul Hoţilor) nu va ajunge în patrimoniul CNAIR, nu se va mişca nimic! Abia după asta se va discuta despre reactualizarea studiului de fezabilitate.

- licitaţia pentru studiile de fezabilitate pentru tronsonul Iaşi - Ungheni din Autostrada Iaşi -Tg. Mureş începe în iunie, termen de finalizare 24 de luni

- nu s-a renunţat la ideea parteneriatului public privat. Tg. Neamţ - Iaşi se va face prin PPP iar Tg. Mureş - Tg. Neamţ şi Iaşi - Ungheni prin fonduri europene.

- studiul de mediu pentru autostradă trebuie făcut integral, pentru că nu a existat niciodata iar cel geo trebuie refăcut şi completat.

- studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Mureş - Tg. Neamţ a fost contractat, termen de finalizare 24 de luni

- chiar dacă podul peste Prut nu a primit avizul de mediu încă, a fost fixată locaţia, la Ungheni, pentru conectarea cu drumul din Republica Moldova”, sunt informațiile postate de parlamentarul ieșean pe pagina sa de socializare.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Go to top