fbpx
 
Surpriză imensă: Curtea Constituțională admite candidatura lui Viorel Cataramă la prezidențiale

Surpriză imensă: Curtea Constituțională admite candidatura lui Viorel Cataramă la prezidențiale


Viorel Cataramă revine în cursa pentru alegerile prezidențiale! Curtea Constituțională i-a dat dreptate în contestația pe care acesta a făcut-o împotriva Biroului Electoral Central.

Curtea Constituţională a admis contestaţia împotriva deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019.

Astfel, CCR a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019.

Biroul Electoral Central a anunțat sâmbătă că a decis respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale.

Conform BEC, peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente

„În şedinţa din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BEC.

Instituţia motivează respingerea înregistrării candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale pe motiv că peste 94.000 de semnături depuse de liderul partidului Dreapta Liberală seamănă, astfel nu au putut fi validate.

Totodată, BEC a anulat şi semnul electoral înregistrat de Cataramă.

În replică, Viorel Cataramă a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a contestat decizia la Curtea Constituţională deoarece este „profund nelegală” şi bazată pe aprecieri subiective.

„Este o decizie profund nelegală şi am contestat-o deja la Curtea Constituţională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective şi pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată şi oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea”, a declarat, sâmbătă, Viorel Cataramă.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

 

Sursa: realitatea.net

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30