fbpx
Print this page
Dumitru Oprea: Reconstrucția României deșertificate de PSD

Dumitru Oprea: Reconstrucția României deșertificate de PSD


În aceste zile începem să aflăm amploarea dezastrului lăsat în urmă de guvernările Dragnea. Eșecul guvernelor PSD va fi suportat de noi toți, indiferent de culoarea politică, de preferințele noastre din cabina de vot.

Chiar dacă nu avem informații concrete, pe care le vor oferi misiunile de audit din ministere, știm că principalele atacuri ale PSD au fost la adresa economiei naționale, a statului de drept, a relațiilor noastre cu partenerii externi. Timp de 3 ani, Dăncilă, Dragnea, Orlando Teodorovici, Florin Iordache și alții de felul lor au deșertificat locurile pe unde au trecut. Nu există domeniu care să fi fost cruțat, nu avem nici un sector care să se afle pe plus.

Ca urmare a haosului creat și întreținut de PSD, riscăm să pierdem fonduri europene de sute de  milioane de euro! Evitarea acestei situații este o prioritate, pentru a nu mai aminti de alte miliarde de euro din 2020 pe care guvernarea Dăncilă le-a risipit de pe acum.

Prin cheltuirea abuzivă a fondurilor în scop electoral și pentru clientela politică, PSD a periclitat sănătatea tuturor românilor. Deficitul actual la Fondul Național Unic de Sănătate este de 9 miliarde de lei. Mai mult, nu sunt bani nici pentru programele de sănătate, nici pentru acoperirea bugetului Casei de Sănătate.

Au golit finanțele publice înainte de plecare, au făcut cheltuieli absurde, neacoperite legal, la toate nivelurile pe care le controlau. TAROM a plătit un avans de 900.000 de euro fără contract. Fondul de rezervă al Guvernului a fost și el cheltuit până la ultimul ban. Planul încasărilor din taxe înregistrează un minus de 11 miliarde lei. La colectarea contribuțiilor apare un deficit de încă un miliard. Bugetul de stat, al asigurărilor sociale și sănătății înregistrează mari deficite. Ele s-au acumulat în ultimii ani şi reprezintă amenințări pentru dezvoltarea viitoare.

Situația de la care pornim este a unei Românii periclitate de lăcomia, orbirea și incompetența unui grup care s-a crezut stăpânul țării. De aici începem munca de reconstrucție, de la un dezastru numit „România sub PSD“. PNL și-a asumat această misiune dificilă și trebuie să găsească soluții pentru viitorul României, un viitor al tuturor românilor.

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare