fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 17 Iunie 2017

Doi tineri din localitatea Tureac, judeţul Bistriţa-Năsăud au murit, sâmbătă, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat pe DN 17, în Pasul Tihuţa. Vehiculul a rupt un stâlp, un cap de pod şi a ajuns în curtea unei case de rugăciune.

 


Publicat in Social
Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost convocat vineri pentru o analiză a recentelor alunecări masive de teren din zona Aleii Mihail Sadoveanu - Fundac Ursulea (Copou - Breazu). Directori și alți responsabili din cadrul municipalității și ai societăților comerciale subordonate, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situațiii de Urgență al Județului Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, responsabili ai furnizorilor de utilități E.ON - Delgaz Grid SA și ApaVital SA, precum și specialiști, printre care prof.univ.dr.ing Nicolae Boțu de la Facultatea de Construcții a Universității Tehnice „Gh. Asachi” au analizat soluțiile ce se impun pentru stoparea fenomenului.

 


Publicat in Administratie Locala
Bani europeni aruncaţi la tomberon. Se întâmplă în mai multe localităţi din judeţul Iaşi, unde munţi de pubele, în valoare de peste un milion de euro, se degradează, în timp ce oamenii nu au unde să arunce gunoiul.

 

Primarii nu au voie să împartă tomberoanele până când nu se va încheia licitaţia pentru proiectul de colectare a deşeurilor - un proiect început în 2013!

 


Publicat in Administratie Locala
Sambata, 17 Iunie 2017 20:47

Cutremur în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudiena 3,1 a avut loc, sâmbătă, în județul Vrancea.

 


Publicat in Social
Europarlamentarul Cătălin Ivan susţine că în acest moment sunt 15 parlamentari PSD care nu vot vota moţiunea de cenzură a social-democraţilor împotriva propriului guvern, potrivit News.ro.

 


Publicat in Parlament
Partidul Naţional Liberal l-a ales, sâmbătă, pe Ludovic Orban să fie noul preşedinte al partidului. Votul a avut loc în cadrul primului congres al formaţiunii după fuziunea cu PDL şi după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi, scrie News.ro. Şefia PNL a fost disputată de doi membri ai vechiului PNL: Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

 


Publicat in Parlament
PSD vrea ca moţiunea de cenzură să fie citită în plenul reunit al Parlamentului duminică, urmând să fie convocat un plen reunit al celor două Camere, a anunţat senatorul PSD Mihai Fifor.

 

„O să convocăm colegii parlamentari pentru duminică şi duminică, începând cu ora 16.30, în plenul Parlamentului, se va citi moţiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15.00, vor avea loc şedinţele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE. De la 16.00 va avea loc şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar de la 16.30 şedinţa de plen reunit, în care va fi citită moţiunea de cenzură", a anunţat Mihai Fifor, la sediul PSD.

 


Publicat in Parlament
Două fete în vârstă de 11 ani din localitatea ieșeană Bosia s-au stins din viaţă joi noaptea la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ după ce, imediat după serbarea de sfârşit de an şcolar, au mers la scăldat în Jijia şi s-au înecat.

 


Publicat in Sanatate
Așa-zișii investitori sunt doar impresari de jucători care își iau procent din transferuri. Pe scurt, bugetul la Poli va fi de 2,7 milioane de euro și trebuie plătite datorii de 2 milioane de euro. Pentru locul 7, care n-aduce nimic, s-au prevăzut prime de 430.000 de euro! Poli va juca anul acesta cu „puști” și cu câteva importuri. Va fi un experiment, cu un lot nou și un antrenor de „vreme-rea”.

 

Reprezentantul Comitetului Director și unul dintre fondatorii echipei actuale din dealul Copoului, Adrian Ambrosie, vorbește pentru REPORTER DE IAȘI despre situația actuală a grupării ieșene, despre derapajul financiar sub conducerea președintelui executiv Florin Prunea, despre parteneriatul cu Fotbal Hebdo, dar și despre noii jucători, antrenor și cum va ajunge Iașul societate pe acțiuni și cum va participa din nou în cupele europene.

 


Publicat in Reportaje
O comoară la doi metri sub pământ: circuitul subteran din centrul Iașului poate fi un pol comercial. Hrubele de sub Pietonal încep de la Catedrala Catolică, se termină în fața Palatului Culturii și sunt în perfectă stare. Pe sub Ștefan cel Mare ai loc să întorci mașina, se pot amenaja galerii comerciale și cafenele. Primăria încearcă un al doilea proiect urbanistic pentru esplanada Palatului, care să integreze și galeriile subterane.

 

Iaşul va avea un circuit turistic al vechilor hrube domneşti. Într-o primă instanţă vor deveni funcţionale beciurile fostului Hotel St. Petersburg din faţa Palatului Culturii şi cele din subsolul Palatului Salandari, după numele episcopului catolic al cărui mormânt a fost descoperit recent sub pardoseala vechii catedrale de la Iaşi. Ambele hrube sunt impresionante prin deschiderea bolţilor şi starea foarte bună de conservare în care se găsesc.


Publicat in Reportaje
Pagina 1 din 2

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30