Miercuri, 20 02 2019
Oligarh rus cu rădăcini basarabene, îmbogățit din afacerile făcute în România: 129 de milioane de euro dintr-o singură lovitură

Oligarh rus cu rădăcini basarabene, îmbogățit din afacerile făcute în România: 129 de milioane de euro dintr-o singură lovitură

Un oligarh rus născut în Republica Moldova a câştigat 129 milioane de euro într-un an şi jumătate.

 

Boris Mint, locul 55 în topul Forbes al miliardarilor ruşi cu o avere de circa 1,4 miliarde euro, a mai câştigat 129 de milioane de euro după ce şi-a vândut participaţia din CA Immo din România rivalului austriac Immofinanz, scrie Pro TV Chişinău. Născut în 1958 în Republica Moldova, la Ribnita, Mint a ocupat până în 2000 poziţii cheie în aparatul guvernamental de la Moscova, apoi a trecut în sectorul privat.

 

Pe 21 noiembrie, Consiliul Concurenţei din România a autorizat fuziunea dintre companiile Immofinanz şi CA Immo. „În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia nu ridică obstacole semnificate în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominate", se arată într-un comunicat al autorităţii concurenţiale. Compania rezultată în urma fuziunii va controla 15% din spaţiile de birouri din România.

 

În România, CA Immo deţine participaţii la companiile: CA Immo Real Estate Management România SRL, Europolis Orhideea BC SRL, Europolis Sema Park SRL, Intermed Consulting & Management SRL, Opera Center One SRL, Opera Center Two SRL, TC Investments Arad SRL, BBP Leasing SRL, Victoria International Property SRL şi K&K Investment SRL. Aceste companii deţin în portofoliu următoarele clădiri de birouri, toate amplasate în Bucureşti: Opera Center 1, Opera Center 2, Bucharest Business Park, River 4 Place şi Europe House. În prezent, CA Immo dezvoltă proiectul de birouri Orhideea Towers, amplasat în Bucureşti şi preconizat a se finaliza anul viitor, conform datelor Consiliului Concurenţei.

 

Potrivit Profit.ro, Mint deţinea cel mai mare pachet din acţiunile CA Immo, 26%. De asemenea, miliardarul rus ar fi controlat, prin intermediul CA Immo, şi 6,1% din Immofinanz, fiind al doilea investitor ca mărime din acest grup, conform Bloomberg. Printre alte afaceri, el controlează şi fondul de pensii al feroviarilor din Rusia.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top