fbpx
 
Mihai Chirica a rămas fără toate funcțiile din PSD

Mihai Chirica a rămas fără toate funcțiile din PSD


Soarta lui Mihai Chirica, vicepreședinte al PSD, a fost discutată astăzi, în Comitetul Executiv Național (CexN) al partidului. Liderii PSD au decis să-i retragă toate funcțiile de conducere lui Mihai Chirica, lăsându-l pe primarul de Iași un simplu membru de partid. Ședința a început la ora 12.00, la Parlament.

 

Discuțiile privind soarta vicepreședintelui Mihai Chirica au început în jurul ore 14.30. Mulți social-democrați s-a înscris la cuvânt, astfel că, după mai bine de două ore de dezbateri, o a fost luată: Mihai Chirica rămâne membru PSD, însă pierde funcțiile deținute - vicepreședinte la nivel național și președinte interimar al filialei Iași.

 

„Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iași, am o comunitate de reprezentat. E un drum pe care mi l-am ales, e drumul pe care mi l-am ales singur și voi merge mai departe. Decizia a fost să rămân membru al PSD, fără funcții. Votul a fost unanim în ceea ce mă privește. Sunt dezamăgit de decizia colegilor mei. E o premieră mondială. Rămân simplu membru, votul a fost unanim. Mă așteptam, lucrurile se știau dinainte. A fost un act de dezinformare a președintelui partidului, în ceea ce privește atacul meu asupra PSD si Guvernului Grindeanu. Sunt convins ca au contribuit mai multi. Proiectele politice sunt în continuare afiliate la PSD. Finanțarea va trebui să vină prin sursele Guvernului României și fondurilor europene. Suntem într-o țară europeană, rațională, nu putem să fim penalizați. Cred că va trebui să largim cadrul comunicării cu dl președinte Dragnea, cred că concluziile vor fi mai apropiate de realitate”, a declarat Mihai Chirica la sfârșitul ședinței.

 

La rândul său, Liviu Dragnea a spus ca a refuzat să supună la vot propunerea de excludere „care ar fi ieșit cu o majoritate covârșitoare". „Sper ca domnul Chirica să înțeleagă de ce a fost atât de nervos partidul"

 

Mihai Chirica s-a remarcat în spațiul public prin critici extrem de dure la adresa lui Liviu Dragnea, cerând deschis o schimbare de leadership. El a cerut public abrogarea controversatei Ordonanțe 13 și demisia lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției. De asemenea, acesta a susținut că nu este mulțumit de atitudinea lui Liviu Dragnea, deși recunoaște că acesta a avut un rol important în câștigarea alegerilor parlamentare de către PSD.

 

Interimatul la șefia filialei PSD va fi asigurat de Maricel Popa, președintele CJ Iași.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30