fbpx
 
Șoferul ucigaș din Podu Roș, trimis în judecată pentru omor calificat

Șoferul ucigaș din Podu Roș, trimis în judecată pentru omor calificat


Claudiu Pașnicu, autorul teribilului accident de la începutul lunii februarie, soldat cu moartea soților Buzea, a fost trimis în judecată sub acuzația de omor calificat și tentativă de omor. Procurorii ieșeni spun că tânărul teribilist a fost conștient de consecințele faptelor sale.

 

„Având în vedere și raportul de expertiză medico-legală psihiatrică, rezultă că inculpatul a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conținutul și consecințele faptelor sale și a acceptat producerea rezultatului (moartea a două persoane și vătămarea altor două”, se arată în actul de trimitere în judecată a lui Pașnicu.

 

Anchetatorii consideră că probele adunate relevă că intenţia indirectă de a comite omor calificat este demonstrată în special de conduita sa anterioară accidentului.

„Aşa cum rezultă din circumstanţele obiective, dar şi din concluziile rapoartelor de expertiză întocmite în cauză, prin conduita inculpatului, în ansamblul său, pericolul potenţial, generat în mod firesc de încălcarea regulilor de circulaţie, a devenit un pericol iminent. Or, acest aspect are efect, în mod firesc, şi asupra formei de vinovăţie cu care a acţionat inculpatul, formă de vinovăţie care nu poate rămâne în zona culpei, fie ea şi în forma cea mai gravă“, se arată în rechi­zitoriu.

 

Șoferul riscă între 15 și 25 de ani de închisoare. În cazul în care era acuzat de ucidere din culpă, pedeapsa maximă era de 7 ani și jumătate.

Anchetatorii consideră că este vorba de o intenție indirectă. Șoferul a trecut de trei ori pe culoare roșie a semaforului și nu a frânat deloc în apropierea semaforului deși era coloană de mașini și putea prevedea un incident. Accidentul s-a întâmplat pe contrasens.

 

Tânărul era cunoscut locuitorilor din zona Nicolina-CUG. De mai multe ori a fost văzut conducând haotic și cu viteză mult peste limitele legale. Claudiu Pașnicu, spun locuitorii din zonă, făcea adevărate raliuri pe Șoseaua Nicolina. Nu e prima oară când a fost văzut făcând slalom printre mașinile din trafic, îi claxona pe ceilalți șoferi sau îi flash-uia pe cei din fața sa să se dea la o parte .

 

Claudiu Paşnicu se află în stare de arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, la începutul lunii februarie, a provocat în zona Podu Roș din Iași, un groaznic accident de circulație care a dus la moartea a doi oameni, soț și soție, funcționari în administrația publică locală. Tânărul se afla la volanul unui Audi și circula cu viteză. A forțat pe culoarea roșie a semaforului la coborârea de pe pasarela Nicolina, izbind în plin Loganul în care se aflau soții Buzea. După producerea accidentului, Pașnicu a fugit de la locul accidentului, prezentându-se o oră mai târziu, la Serviciul Rutier însoțit de avocat. A doua zi, el a fost arestat preventiv.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: