Hotelul lui Pușcașu din zona protejată a Iașului nu deranjează pe nimeni

Hotelul lui Pușcașu din zona protejată a Iașului nu deranjează pe nimeni

Hotelul pe care omul de afaceri Vasile Pușcașu, patronul Motel Bucium SRL, intenționează să-l ridice în zona centrală a Iașului, avansează rapid în procedura de autorizare de la Primărie. Municipalitatea a lansat proiectul în consultare publică la începutul lunii martie, iar ieri a afişat un raport de informare.

 

„După obţinerea datelor de contact ale vecinilor direct afectaţi, proprietarii parcelelor vecine pe toate laturile parcelei care a generat planul urbanistic zonal, s-au expediat prin Poştă adrese poştale – anunţuri cu privire la PUZ. Vecinii notificaţi nu au prezentat obiecţiuni pentru propunerea de construire”, se arată în raportul întocmit de inspectorii de urbanism, citat de „Ziarul de Iași”.

 

Proiectul lui Puşcaşu face obiectul unui PUZ întrucât hotelul va fi ridicat în zona protejată a Iaşului, pe un amplasament în imediata apropiere a Universităţii de Arte, respectiv pe strada Costache Negruzzi (fosta Horia) nr. 13.

 

Demersurile pentru realizarea construcţiei au început în toamna anului trecut, în noiembrie fiind obţinut un certificat de urbanism. Potrivit proiectului de PUZ, suprafaţa disponibilă este de 1.881 mp, iar procentul de ocupare a terenului ajunge la 40% pentru o clădire cu subsol, parter şi trei etaje la o înălţime maximă de aproape 15 metri. În perioada următoare, proiectul va intra în dezbaterea Comisiei de urbanism a Consiliului Local.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top